2. november 2021

18.30-21.00

Gregers

Gratis

16. februar 2022

11.30-12.30

Gratis

Velkommen til boklansering og inspirasjonslunsj.

På Hamar begås et drap, statsministeren kidnappes på Hafjell og terroristen utfordrer til et parti dødelig sjakk om statsministerens liv. Her blir det spenning i ordets rette forstand. En intrikat hevnhistorie der både psykiatri, politikerforakt, menneskeverd, korrupsjon og medias samfunnsrolle er viktige ingredienser som er med på å løfte et spennende plot til å også være en skarp kommentar om tiden vi lever i.

Johan Høstmælingen fra Lillehammer har skrevet påskekrimmen «En nasjon i sjakk» med hjemtraktene og Innlandet som kulisse. Boka har fått en sekser på terningen av VGs anmelder samt høye terningkast også fra andre anmeldere. Dette er forlaget Vigmostad & Bjørkes største krimsatsing noensinne. Med seg på prosjektet har han Hamarsing og filmprodusent Stig Hjerkinn Haug fra Stig og Stein AS. I forbindelse med lansering av boka inviterer Johan og Stig til Norges største og lengste boklansering, og nå har turen kommet til Hamar. Innlandet er en viktig kulisse i boka, og både Hafjell, Maihaugen, Lillehammer og Hamar er steder hvor historien utspiller seg.

Boka inngår i en krimtrilogi fra Innlandet, og i tillegg skal det lages tv-serier av prosjektet. De utenlandske bokrettighetene er allerede solgt. Dette blir et stramt skjema; tre bøker og to TV-serier innen 2026.

Onsdag 16. februar kl 11.30-12.30 kommer Johan og Stig til Heim Gastropub på Hamar. Du vil få høre smakebiter fra Johans snedige krimplott, lære om den kreative prosessen det er å skrive en bok og hva slags teamarbeid som kreves for å lykkes. I tillegg vil Johan og Stig røpe hva som ligger foran dem. Ansatte fra Gravdahl bokhandel vil være til stede og selge boka til de som ønsker et eksemplar eller flere.

Gjest: Forfatter Knut Faldbakken.

Det blir servert lunsj, kaffe og te.

Arrangør er Hamarregionen reiseliv og utvikling i samarbeid med forfatter Johan Høstmælingen og filmprodusent Stig Hjerkinn Haug fra Stig og Stein AS.

Arrangementet er gratis.

Bindende påmelding innen: 14.02. kl 15.00.

Velkommen!