Få nyttig påfyll – sjekk ut våre webinarer!

Lær mer om markedsføring, økonomi, investeringer og mye mer
Meld deg på nyhetsbrev.

Planer om å starte egen bedrift?

Hamarregionen er i sterk vekst – velkommen med på laget!
Meld deg på nyhetsbrev.

Rom for å skape – plass til å leve

Bli kjent med Hamarregionen – se hva du også kan bli en del av!
Meld deg på nyhetsbrev.

New citizen?

For those moving to the Hamar Region from abroad

Næringsliv og gründere

Vi utvikler arenaer og møteplasser med tematikk som utvikler og bidrar til innovasjon og samarbeid på tvers av bransjer og roller. Slik kan vi støtte opp under bedrifter og reiselivsaktører som ønsker å etablere seg eller vokse og utvikles. Vi fungerer som los og koblingsboks mellom deg som bedriftseier og ulike tilbud, instanser og ordninger.

Gründer

Vi tilbyr veiledning til din bedrift både før, under og etter oppstart. Veiledningen skal være til for å hjelpe deg og din bedrift til å få større muligheter for å lykkes. Du kan selv ta kontakt for å be om en kostnadsfri prat hvis det er noe du lurer på rundt det å starte eller utvikle bedriften.

Gå gjennom oppstartsveilederen før du tar kontakt for veiledning og fyll gjerne ut Osterwalder – Forretningsmodell som grunnlag for samtalen. Det arrangeres også inspirasjonssamlinger for gründere to ganger i året, etablererkurs, samt en rekke andre temalunsjer og småkurs, minglearenaer og møteplasser.

Vi foretar næringsfaglig vurdering for kommunene Hamar, Stange og Løten.

Se også våre ulike arrangementer, hvor det ofte er relevante temaer for deg som er gründer.

Etablererkurs holdes jevnlig i Hamarregionen. Du kan også sjekke ut digitalt etablererkurs fra 2021 som kan gi nyttige tips.

Ta kontakt med oss for mer informasjon eller for å avtale veiledning:

Berte Sollerud Helgestad
E-post: berte@hamarregionen.no
Tlf. 99 51 25 12

Nettverk

Vil du være med i et nettverk for vekst og utvikling? Kontakt Eli Bryhni, Telefon 908 36 244 og eli@hamarregionen.no. Vi drifter også nettverk innenfor HR og en klynge innen læring med bruk av «omsluttende teknologier som VR/AR og spillifisering – VRINN.

Bolig- og næringsarealer

Vi har gode næringsarealer lett tilgjengelig ved oppgradert veg og infrastruktur. Er du interessert i arealer i Hamar, Løten eller Stange?

Du finner en oversikt over næringsområdene her.

I Hamarregionen har mange gode boligområder med Norges­ største ­innsjø­ og ­Innlandets perle, Mjøsa, bare noen minutter unna. Samtidig er du nært tilknyttet bylivet, og har gangavstand både til skoler, barnehager og idrettsanlegg.

Tilgjengelige eller fremtidige boligområder i Hamarregionen

Næringsoversikt

Under kan du se et utvalg av bedrifter som holder til i Hamarregionen. Oversikten er ikke komplett – tips oss gjerne om flere bedrifter som bør inn på oversikten via post@hamarregionen.net

Øke innovasjonskraften og samarbeid på tvers

Vi jobber for å øke innovasjonsevnen i regionen. Hensikten er å skape flere av morgensdagens arbeidsplasser, bidra til langsiktig konkurransekraft samt å bidra til å åpne muligheter som ligger tilknyttet teknologi, digitalisering og innovasjonsevne både i privat og offentlig sektor, spesielt med fokus på SMB-bedrifter. Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon eller ønsker å jobbe for å bedre din bedrifts innovasjonsevne.

Prosjektet er støttet av Innlandet fylkeskommune og Regionrådet for Hamarregionen.

HelseInn

Helseinn har over flere år samarbeidet med Hamarregionen Utvikling og VRINN, og flere partnere i nettverket, som selskapene Making View, Fynd Reality og Inmeta. I 2021 etablerte Helseinn kontorer i PARK gründer- og næringshus for å utvikle fremtidens helsetjenester i samarbeid med akademia, bedrifter, kommuner, sykehus og frivillige organisasjoner.

PARK – der ideene vokser

PARK gründer- og næringshus består av 6000 m2 med yngleplass for gründere, etablerte selskaper og studenter. Et fleksibelt, levende og åpent kreativt arbeidssted og møteplass, for både spirende gründere og bedrifter med etablerte røtter. I “Parken” finner du et stort antall teknologibedrifter, innen blant annet spillutvikling og virtuell og virkelighet (VR og AR). Digitalsløyd er også en del av huset.

Gründer- og næringshuset er åpent for alle på dagtid, men du kan også sikre deg din egen kontorplass i fellesskapet. Kom bare innom oss – du finner oss i Grønnegata 83 i Hamar sentrum! Bak PARK står kommunene Løten, Hamar og Stange og et bredt næringsliv i Hamarregionen. Les mer om PARK!

Virkemiddelapparatet i Hamar, Stange og Løten

Vi arrangerer jevnlige «meetups» der virkemiddelapparatet presenteres, med «speed-date» med aktørene. Les mer om hva virkemiddelapparatet og hvordan det kan hjelpe deg i presentasjonene under:

Næringsjefene i Hamar, Stange og Løten

Hamar: Næringssjef Svein Frydenlund, tlf. 901 06 112, e-post: svein.frydenlund@hamar.kommune.no

Stange: Næringssjef Erik Habberstad, tlf. 415 18 697, e-post: erik.habberstad@stange.kommune.no

Løten: Næringskontakt, Berte S. Helgestad, tlf. 99 51 25 12, e-post: berte@hamarregionen.no

Webinarer for nyttig påfyll

Vi setter fokus på kompetanseløft for næringslivet i Hamarregionen gjennom webinarer og andre digitale møteplasser. Her finner du en oversikt.

VRINN

Kan du forestille deg en fremtid der mennesker over hele kloden, i alle aldre, kan lære, trene og tilegne seg kunnskap med like forutsetninger, med en læringseffekt som hittil har vært uoppnåelig? Det blir nå mulig takket være ny teknologi, og VRINN skal være en ledende klynge globalt på området.

Nordic VR Forum

Nordic VR Forum ble første gang arrangert i november 2017, hvor nærmere 300 deltagere fra fem nasjoner samlet seg i Hamar kulturhus. Hovedfokus for konferansen er nye læringsmetoder og historiefortelling med bruk av virtuell og utvidet virkelighet (VR og AR). Følg med under «arrangementer» for info og påmelding til neste konferanse og ser på www.vrforum.no.

Arena INNlandet

Arena Innlandet har i flere år vært en årlig møteplass i Oslo hvor næringsliv, studenter og jobbsøkende kan møte næringslivet fra Innlandet – Hamarregionen og Elverumregionen. En arena å knytte internasjonale kontakter, relasjonsbygging og innovasjon! Ler mer her.

Jobbmesse

Vi har i 2020 tatt Arena Innlandet-konseptet hjem og videreutviklet det sammen med NAV i Hamarregionen. Nytt av året er digital jobbmesse, kompetanseløft, karrierevalg og fokus på inkludering. På grunn av Covid-19 situasjonen har vi delt arrangementet med en digital jobbmesse 15. oktober og en digital og fysisk jobbmesse 11. mars 2021Vi har inngått samarbeid med jobbmesse.no som vil hoste den digitale jobbmessen. Møt bedrifter fra en rekke kompetansemiljøer i Innlandet! Noen jakter på gode hoder i dag, andre vil knytte kontakter med framtidens ansatte og noen har alltid plass til den rette. For mer info

Bak Arena Innlandet står flere kommuner i Innlandet, med Elverumregionens Næringsutvikling og Hamarregionen utvikling som hovedarrangører. Følg med under «arrangementer» for info og påmelding.

Innflyttertreff to ganger årlig

Du/dere som er innflytter i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker er velkommen til gratis treff vår og høst på Gregers, Hamar.  Etter gode tilbakemeldinger på ”reunion” inviteres også tidligere innflyttere til å delta.

Del 1. Bli kjent med regionen.
Først samles vi på Gregers for felles informasjon og mingling! Hva har vi å by på i regionen? Ordførerne i Hamarregionen gir gode råd og tips. Tur i Hamar by med mingling.

Del 2. Bli kjent med hverandre!
Se også appen «hamarregionen» og  www.innflytterservice.no

Følg med under «arrangementer» for info og påmelding til neste treff.

Inspirasjonskveld for gründere

Drømmer du om å skape din egen bedrift? Hamar, Løten, Ringsaker og Stange kommuner inviterer til inspirasjonskveld for gründere vår og høst.

Bli med på en nyttig og inspirerende kveld med fokus på en god start for å starte for deg selv!

Til stede er mange gode hjelpere som er viktig å møte i en oppstartfase. Det blir derfor mulighet til å knytte nye kontakter og stille spørsmål.

De ansvarlige for etablereropplæringen i Hedmark er også til stede og forteller om etablererkurs (se link under «Gründer lenger opp på siden). I tillegg forteller lokale gründere om sine erfaringer med å starte bedrift. Arrangementet er gratis. Følg med under «arrangementer» for info og påmelding til neste inspirasjonskveld.

Bli medlem i Hamarregionen næringsforum

Er du interessert i temalunsjer, Næringslivets dag eller Hamarregionen Næringsforum? Bli medlem i Hamarregionen Næringsforum. Se hvilke fordeler du får, og registrer deg som medlem på vierhrn.no.