Student i Hamarregionen

Vurderer du å studere i Hamarregionen? Her finner du nyttige tips og råd. Vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Hamar er den største byen i Innlandet med over 30 000 innbyggere. I Hamar kan du nyte bylivet med de tilhørende fasiliteter som gode handlemuligheter, mange kafeer, trivelige utesteder og konserter. Med nærheten til Mjøsa er Hamar en populær sommerby. Ønsker du deg bort fra byen er det ikke langt til nærmeste natur, der det både er mulighet for sykling, vandring, fisking og skikjøring (langrenn og alpint)

Skoler og barnehager

Kommunenes nettsider har alle informasjon relatert til barnehager og grunn- og videregående skoler i deres resepektive kommuner.

Høyere utdanning

Innlandet tilbyr mange kurs innen internasjonal høyere utdanning. To av skolene som tilbyr dette er geografisk nære, eller en del av, Hamarregionen.

Inland Norway University of Applied Sciences

NTNU  Gjøvik

Å flytte til Norge – steg for steg

Skal en flytte til Norge fra utlandet er det visse hensyn å ta. Nettsidene nedenfor vil guide deg gjennom diverse steg. Dette inkluderer statsborgerskap, personnummer og annen nyttig informasjon.

Andre tjenester som inkluderer mobil- og nettabonnement, bank for å nevne noen. Her er noen av tjenestene som regionen vår har å tilby:

 • Liste over typer mobilabonnement
 • Liste over typer bredbåndsabonnement
 • Liste over strømleverandører

Kommunene i regionen har flere tjenester og lokaliteter tilgjengelig:

 Kontakt oss for spørsmål.

Vi er en del av Osloregionensamarbeidet hvor vi samarbeider om å tiltrekke kompetanse fra andre land og gjøre det lettere å flytte fra andre land. I den forbindelse finnes det en fin nettside som gir en god oversikt.

Nyttige linker
 • Norge.no – guide til digitale offentlige tjenester i Norge.
 • UDI.no – informasjon og applikasjoner om statsborgerskap med mer.
 • Skatteetaten.no – personnummer og andre nødvendige registreringer.
 • Nyinorge.no – praktisk informasjon for å starte et nytt liv i Norge.
 • Flytteportalen.no – Bistand med å registrere flytting.

Bo og jobbe i regionen

BOLIG

Hvis du planlegger å bygge hus, trenger du å ta kontakt med diverse husleverandører. Mer informasjon om dette kan du finne på nettsiden til kommunen du ønsker å bosette deg i.  

Nyttige linker

Her er noen kilder til ditt søk vedrørende bolig:

FORSIKRING

Enkelte forsikringsordninger kan være påkrevd. Dersom du har en forsikring i ditt hjemland, må denne endres ettersom denne ikke er gyldig i Norge. Det er mange forsikringsselskapet i Hamar som kan bistå deg med å skaffe de beste forsikringene med de beste betingelsene. Denne nettsiden vil hjelpe deg med å sammenligne de ulike forsikringspakkene og finne de som er best egnet for dine behov: bytt.no

HELSE

Enkelte forsikringsordninger kan være påkrevd. Dersom du har en forsikring i ditt hjemland, må denne endres ettersom denne ikke er gyldig i Norge. Det er mange forsikringsselskapet i Hamar som kan bistå deg med å skaffe de beste forsikringene med de beste betingelsene. Denne nettsiden vil hjelpe deg med å sammenligne de ulike forsikringspakkene og finne de som er best egnet for dine behov: bytt.no

NØDNUMMER
 • Ambulanse: 113
 • Øyeblikkelig hjelp: 116 117
 • Brannvesen: 110
 • Politi: 112
KJÆLEDYR OG DYREHOLD

Hvis du kommer flyttende med dyr, anbefaler vi deg å besøke onboardnorway.com. Forskjellige regler vil være gjeldende ved flytting med hester og andre store dyr. Hvis dyret ditt skulle bli sykt mens du bor her, kan du finne en liste over veterinærer i regionen hos dyreklinikk.no.

ARBEID

Her finner du aktuelle jobbalternativer:

 • Nav.no
 • Finn.no har også mange ledige stillinger, søkbare via lokasjon og nøkkelord
 • Webrecruiter med ledige stillinger i kommunene
 • Du kan også finne ledige stillinger i regionen og i kommunene på LinkedIn.

Næringsliv i Hamarregionen

Bedrifter

Hamarregionen, som inkluderer kommunene Stange, Hamar, Løten og Ringsaker, tilbyr et bredt utvalg av stillinger innen jordbruk og skogbruk, servicebransjen, bioteknologi, spillutvikling, og VR/AR (XR).

Noen av de største arbeidsgiverne er Tine, Moelven Industrier, Eidsiva Energi, Sykehuset Innlandet, Sparebanken Hedmark og Norsk Tipping.

Regionen huser også et stort antall mindre bedrifter (<20 ansatte) innen bygg & konstruksjon, media og kommunikasjon. Bedrifter som K.A. Rasmussen AS investerer i vitenskap og R&D, mens Graminor, Geno og Norsvin investerer i bioteknologi.

For å bygge et forretningsnettverk i regonen, kan vi sterkt anbefale deg å bli medlem i det lokale nærings- og medlemsforumet «Hamarregionen Næringsforum«. Sjekk også ut LinkedIn-gruppen «kompetanse i Hamarregionen«.

Etablere eget foretak

I Hamar har vi et gründer- og næringshus kalt PARK hvor du finner ekspertise innen teknologi slik som VR/AR, spillutvikling, AI og andre områder. Lær mer om PARK og kontorplassene der ved å gå inn på PARKhamar (nedenfor finner du en liten teaservideo). Husk å sjekke ut 360/VR filmen av PARK!

Er du klar for å utforske karrieremulighetene i Hamar? Ta kontakt med oss for ytterligere informasjon her.

Hva du kan gjøre og oppleve

Fritid

Vi oppmuntrer deg til å benytte deg av vår flotte natur og diverse fritdisaktiviteter som båtliv, svømming, fisking, sykling, ski og skøyter.

Den idylliske innsjøen Mjøsa, som for øvrig er Norges største innsjø, betyr mye for regionen vår. Både for rekreasjon og aktiviteter året rundt.

Arrangementer

Du vil også finne mange kulturelle aktiviteter i arrangementskalenderen for regionen. Vi håper du finner det som egner seg best for deg og dine interesser. Dersom du ønsker å treffe andre som nylig har flyttet til regionen, da kan du delta på et av våre innflyttertreff. Disse arrangeres to ganger årlig, vår og høst, og du finner de på våre sosiale media og i arrangementslisten.

Vi verdsetter din interesse og inviterer deg til å kontakte oss dersom du skulle trenge bistand på noe vis. Vårt håp er at du vil blomstre og nå ditt potensiale her hos oss.