Kategorier
Aktuelt VR

Vellykket Nordic VR Forum

Tidenes første Nordic VR Forum ble arrangert i Hamar kulturhus 2. november 2017. Mer enn 250 personer fra 5 nasjonaliteter lærte om bruk av VR og AR innen kunnskapsoverføring og helse.
Virtual Reality (VR) spås å være en av teknologiene som virkelig endrer måten vi mennesker lever og samhandler på. Utviklingen er foreløpig på et tidlig stadie, men allerede nå ser vi at bedrifter og organisasjoner skaper verdi med bruk av VR og AR (Augmented Reality – utvidet virkelighet på norsk).
Les mer om hva VR og AR egentlig er

På Nordic VR Forum kunne deltagerne teste VR- og AR-utstyr (Foto: Visit Hamarregionen / Frederik Garshol)

Nordic VR Forum 2017 ble mange praktiske caser og prosjekter vist frem, gjennom presentasjoner fra aktører som Google, Kommuneforlaget, Ståle Økland, Oral Roberts University, Loyola University, Vixel, NTNU Gjøvik og Making View.
I tillegg kunne delagerne på konferansen besøke ulike stands hvor utstyr kunne testes ut. Alle deltagere deltok på et felles spor før lunsj, mens konferansen etter lunsj tok to retninger: «VR innen kunnskapsoverføring» og «VR innen helsesektoren».

Leonhard Kongshavn snakket om hvordan VR kunne tas i bruk for «folk flest» (Foto: Visit Hamarregionen / Frederik Garshol)

På «helse-sporet» ble det arrangert en egen dialogkonferanse, som er en metode for å ha en dialog med markedet i forkant av anskaffelser.
På Nordic VR Forum gjennomførte Sykehuset Innlandet en dialogkonferanse hvor et sett med problemer eller utfordringer ble presentert. Disse problemene er ønsket løst med bruk av VR/AR-teknologi, som igjen vil kreve fremtidige anskaffelser.

Over 250 personer deltok på Nordic VR Forum (Foto: Frederik Garshol / Visit Hamarregionen)

Konferansen ble arrangert for første gang i 2017. Arrangører var Hamarregionen Utvikling, Sykehuset Innlandet og Computerworld Norge, i samarbeid med det nystartede VR-nettverket VRINN (VR forum Innlandet). VRINN er støttet økonomisk av Regionrådet for Hamarregionen og Hedmark fylkeskommune.
Planleggingen av neste års Nordic VR Forum er allerede i gang. På gjensyn neste år! 🙂
Er du interessert i VR og AR og vil ta del i den spennende utviklingen? Les mer om VR-klyngen VRINN og ta kontakt for en helt uforpliktende VR-prat.