Kategorier
Aktuelt

Informasjon om koronasituasjonen

Alle arrangementer i regi av Hamarregionen utvikling og reiseliv er avlyst og/eller utsatt på ubestemt tid. Her er mer informasjon om hvordan du bør forholde deg til korona-situasjonen i Hamarregionen.

Vi ser at koronaviruset er veldig smittsomt. Vi håndterer en epidemi, og det er viktig at færrest mulig blir smittet.

Disse oppfordringene gjelder både voksne, ungdom og barn:

  • Alle som har influensa eller forkjølelsessymptomer som tett nese, sår hals, hoste, må ha minst mulig kontakt med andre til de er helt friske.
  • Personer må ikke samle seg i større samlinger. Alle må være sammen med så få personer som mulig.
  • Hvis du er syk eller i karantene, skal du ikke gå i butikken, men få hjelp til å handle.
  • Vi råder familier til å holde barna mest mulig hjemme og begrense kontakt med andre.
  • Du kan krysse kommunegrensene for å gå på jobb, forutsatt at du er helt frisk. Øvrige spørsmål om jobb rettes til arbeidsgiver. Følg også med på råd fra helsemyndighetene.
  • Ikke møt uanmeldt hos lege eller legevakt! Dette for ikke å spre smitte inn på legekontorene.
  • Hvis du mistenker at du er smittet eller må i karantene, skal du ringe Koronatelefonen i Hamarregionen (ikke fastlegen!). Koronatelefonen har nummer 477 70 075 og er åpen alle dager kl 9 – 21. Det finnes også en nasjonal korona-telefon, på tlf 815 55 015, hvor du får hjelp med generelle spørsmål om korona, smittefare, reiseråd eller lignende.
  • Til deg som er eller har vært syk: Du kan være smittebærer etter at symptomene er borte. Hvis du har hatt feber, hoste, slapphet og halsvondt, skal du vente sju dager som frisk før du går på jobb eller har kontakt med andre.
  • Hvis du bare har en lett forkjølelse, skal du likevel vente minst to dager med å gå på jobb og ha kontakt med andre.

Arrangementer avlyses
Folkehelseinstituttet har gitt klare anbefalinger om å utsette eller avlyse arrangementer og aktiviteter som samler mange mennesker på ett sted. Hamarregionen utvikling og reiseliv følger disse retningslinjene, og oppfordrer alle som kan benytte hjemmekontor og videomøter til å gjøre det i tiden fremover.
Komme i kontakt med oss
Om du trenger å komme i kontakt med oss i Hamarregionen utvikling og reiseliv kan du som vanlig sende oss en e-post på post@hamarregionen.no, ta kontakt via sosiale kanaler eller telefon 40 02 76 83. Møter vil inntil videre avvikles via video (Teams).
Flere råd vedr. korona
På Folkehelseinstituttets nettsider ligger råd og informasjon til innbyggere og helsepersonell. Også Helsenorge.no gir konkrete råd om koronaviruset.
Vi anbefaler også Fylkesmannen i Innlandets kjøreregler rundt koronaviruset.
Les mer på nettsidene til kommunene i Hamarregionen: