Kategorier
Aktuelt

Reiselivet er i en svært utfordrende situasjon

Koronaviruset har satt reiselivet i Norge «på vent» en periode. Reiselivet i Hamarregionen har den siste tiden forsøkt å få oversikt over situasjonen i egen region.

En slik oversikt er viktig for at vi skal kunne gi god informasjon videre til besluttende myndigheter når tiltakspakker skal utarbeides. Vi er opptatt av å bidra til gode løsninger for våre reiselivsbedrifter, og er avhengig av at reiselivet kommer raskt i gang igjen.
Fokuset for oss nå har vært å få oversikt,  og å være bidragsyter, for gode rammevilkår og tiltakspakker.
Vi har jevnlig kontakt med Visit Oslo Region og Innovasjon Norge hvor det gjøres statusoppdateringer og gis innspill til veien videre ovenfor myndigheter.
Alle markedskampanjer er nå «lagt på is» inntil videre. Vi planlegger, og legger til rette for, at når dette er over skal vi raskt være i gang igjen. Noe våre reiselivsbedrifter fortjener.
Hovedfokuset på fremtidige kampanjer i 2020 vil være «Turist i eget land». Vi tror at det vil bli stor økning i Norgesferier denne sommeren.
Vi anbefaler at alle melder seg på det daglige nyhetsbrevet til NHO. Der vil alle nye oppdateringer fra regjeringen komme.
Vi skal stå sammen i dette, og sammen skal vi igjen få fart på vår egen region og på Norge.