Kategorier
Aktuelt VR

Rekorddeltagelse på Nordic VR Forum

For fjerde året på rad ble Nordic VR Forum arrangert i Hamar kulturhus. 750 deltagere fra 22 land deltok på tidenes første hybrid-utgave av konferansen!

Se en kort filmsnutt som oppsummerer litt av arrangementet
På grunn av covid-situasjonen ble Nordic VR Forum 2020 først og fremst et digitalt arrangement, men også med et begrenset antall fysiske plasser i salen.
Som vanlig kunne du oppleve en rekke innlegg og case-presentasjoner av temaer knyttet til læring, trening og kunnskapsoverføring, og dessuten historiefortelling og teknisk utvikling.
Egen «VR i helse»-dag
Årets konferanse foregikk over tre dager, og nytt av året var en egen VR i helse-dag (dag 1), arrangert i samarbeid med Sykehuset Innlandet og HelseINN. Hele onsdag 28.10. var dedikert til bruk av VR innen helsesektoren, med en rekke spennende caser både fra inn- og utland. Denne delen av arrangementet var et samarbeid med Sykehuset Innlandet og HelseINN. Se en rapport fra denne dagen hos HelseINN.
Ved å ta i bruk Onvent-plattformen kunne presentasjoner, stand-besøk, mingling og nettverking finne sted digitalt.
Presentasjonene ble gitt som en miks av ferdige opptak, live-presentasjoner på scenen,  Teams-møter og dessuten en verdensnyhet – mulighet for å delta i 3D eller VR, enten via din egen PC eller VR-briller!

Onvent ble brukt som samhandlings- og formidlingsplattform for konferansen

Begge nevnte tekniske løsninger leveres av lokale bedrifter. Mens Onvent-plattformen utvikles av selskapet MyOnvent AS, er det Eon Reality Norway som lager «CORE» – en plattform for møter og samhandling i 360-graders VR.
– Innføring av ny teknologi handler 90 % om mennesker og 10 % om teknologi, fortalte TEDx-taler og gründer av Corporate Spring, Annicken Day, i åpningsinnlegget. Det er viktig å huske på i en tid hvor det meste mulig rent teknisk – til syvende og sist er det mennesker det handler om.

Nordic VR Forum 2020 hadde mulighet til å delta i VR/3D

Dag 1 av konferansen foregikk på norsk, mens dag 2 foregikk på engelsk. Dag 3 var det muligheter for videre «nettverking», demo- og møtevirksomhet i PARK gründer- og næringshus.
Du kan se presentasjonene i reprise, besøke stands og fortsette «nettverkingen» ved å logge deg på konferanseplattformen.
SE BILDER FRA ARRANGEMENTET
FØLG Nordic VR Forum på Facebook
Les også