Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

FORMIDABEL VEKST for Eika Forsikring

Som et tuntre i sentrum av Hamar gror forsikringsselskapet Eika seg stadig større. I 1999 var de seks ansatte, nå er de 165. − Hamar tiltrekker seg de kloke hodene, forteller adm.dir. Trond Bøe Svestad.

Adm.dir. Trond Bøe Svestad

Selskapet leverte rekordresultat i 2020 med et overskudd på 665 millioner. Voksende etterspørsel gjør at de nå søker etter nye medarbeidere.

− Jeg vil trekke fram at for oss er det å ha hovedkontor på Hamar en stor ressurs. Det er et sted som er i positiv utvikling og gir oss tilgang til spennende ansatte med høy kompetanse, sier Svestad.

KURANT FOR OSLOFOLK
− Vi har et veldig bredt spekter av kompetanseområder som skal fylles. Vi trenger kunderådgivere, selgere, jurister, folk med teknologisk bakgrunn m.m. Hamar er et godt sted å rekruttere. Også folk som bor i Oslo synes det er helt kurant å jobbe i et hamarselskap, forteller Svestad som selv bor på Haslum i Bærum.

− I normalsituasjonen driver jeg og pendler imellom, som går veldig greit. Nå om dagen blir det imidlertid mye hjemmekontor.

SATSER PÅ UNGE
Direktøren i Eika Forsikring mener at de store veiutbyggingene i regionen er veldig positivt.

− Hamar blir mer og mer sentralt. For to år siden ble vi også med i ordningen Trainee Innlandet for å kunne tiltrekke oss flere unge kloke hoder.
Trainee Innlandet har knyttet til seg 48 selskaper som tar inn unge nyutdannede talenter i et treningsprogram som varer i to år.

− Det er en spennende ordning som tiltrekker seg kandidater fra hele landet.

De kommer hit og bor på Hamar under hele traineeperioden, forteller Svestad som legger til at de har et mål om å være den mest attraktive arbeidsplassen i Innlandet.

− Vi jobber systematisk med hvordan vi kan fortelle omverden om hvilket positivt og attraktivt selskap Eika Forsikring er. Ikke minst er det viktig at vi tiltrekker oss de riktige ressursene, og samtidig er attraktive for de som allerede er ansatt.

TEKST: TORE KRISTENSEN