Kategorier
Aktuelt Arena Innlandet næringsliv

Arena Innlandet – elev møter næringsliv 27. januar

Du er er kanskje endelig ferdig med studiene og i ferd med å tråkke over terskelen og inn i karrieren din. Men hvor skal du starte? Hvilken type jobb og arbeidsgiver appellerer til deg? Hvor ser du deg selv om fem år? Hvilke bransjer ser du på som interessante og hva motiverer deg? Hva trives du aller best å jobbe med, og når presterer du og trives best i en jobbsammenheng?

Dette og andre spørsmål er vanskelig å finne svaret på. En måte å gjøre det på er å møte og snakke med bedrifter og ansatte på en jobbmesse. Da får du et innblikk av hva bedriften jobber med, hvordan arbeidsmiljøet er og hvordan de ansatte trives med sine oppgaver.

Her er hovedfokus at du som elev møter lærebedrifter, næringslivet og bransjer for å få innblikk hvilke behov næringslivet har for kompetanse og ikke minst hvilke muligheter man har innen ulike bransjer og aktører.

Det vil være en kombinasjon av korte foredrag og en vandring digitalt mellom stands for å få et bedre bilde av hvilke muligheter som finnes i Innlandet og gi input til valg av læreplass eller studieretning. Vi kjører en Kahoot med premiering på slutten. Arrangementet er digitalt og kjøres på plattformen Myonvent.

Fra kl. 10.00 – 12.00 møter 10 klasse lærebedrifter/næringslivet
Fra kl. 12.30 – 14.30 møter avgangselever på videregående skole (studiespesialisering og yrkesfag) lærebedrifter/næringslivet

Programmet for begge gruppene
Første del – korte innlegg med inspirerende informasjon fra bransjer, bedrifter og opplæringskontor for å gi et bilde av mulighetene i Innlandet
Andre del – en digital vandring blant stands for å møte bransjer, bedrifter og opplæringskontor. Her kan elevene se på informasjon og chatte med den enkelte
Tredje del – avslutning i plenum med Kahoot med premiering

Du kan melde deg på her.