Kategorier
Aktuelt Omdømme

Hva sier folk om oss?

Hamarregionen vil vite «hva synes folk om oss egentlig». Omdømme beskrives gjerne som det folk sier når du forlater rommet.

For å bli bedre er vi opptatt av å måle over tid. Hvert andre år har Hamarregionen utvikling målt omdømme til Hamarregionen, helt siden 2012.  I juni ble 800 respondenter fra hele Østlandet spurt om hva de synes om Hamarregionen.  Resultatene er gode slår Rune Stenberg i Markedsinfo fast, ja inntrykket av Hamarregionen er fortsatt bra hvor hele 73 % har et positivt inntrykk av regionen. Likevel kan vi se en bitteliten korreksjon på noen områder, som viser behov for å holde aktiviteten oppe. Mange er opptatt av å tiltrekke seg unge, så konkurransen er høy.

Hamar ligger på fjerde plass blant de målte byene med høy rangering på positive assosiasjoner. Lillehammer ligger fortsatt høyt, før Oslo og Fredrikstad.  Både Stange, Løten og Hamar har få negative assosiasjoner.

Rune Stenberg trekker frem den gode muligheten for et aktivt liv og romslighet hos de som bor her som en av de viktige kvaliteter som en må fortsatt få frem.  Mange kjenner til at det tar kort tid å komme seg hit fra Oslo. Fire av ti anerkjenner Hamar som hovedsetet for VR og spill.  Og en av fire har lagt merke til Seedingen i Stange, omtrent like mange som vet at Edvard Munch er født i Løten.

Mange forbinder Hamarregionen med Vikingskipet, Mjøsa og Stupetårnet.  Fin og trivelig by, familie og sentral beliggenhet er årsaker til å vurdere flytting til regionen, men jobbtilbud og sosialt nettverk med famille/venner er viktigst for å flytte.

Hamarregionen har sammen med kommunene og næringslivet satt i gang flere tiltak med innsiktsarbeid, ulike kampanjer, innflyttertiltak og igangsetting av Nettverk for unge voksne. Vi har gode innflytningstall og god vekst i Hamarregionen, men med aldrende befolkning og stort kompetansebehov må vi jobbe smart sammen for å være relevante for neste generasjon.

Vi må jobbe hardt også fremover i godt samarbeid for å få frem enda flere muligheter her. Vi trenger å lytte til Iben og andre innflyttere for å fokusere hva denne målgruppen har behov for slår Eli Bryhni fast.

Jeg var veldig innstilt på at jeg skulle bo i Oslo hele livet. Så fikk vi ett barn, så fikk vi to og ett til og da var spørsmålet  – hvor skal vi nå? Forstad var vår vei, men vi ville ha mer. Vi vil ha kultur, vi vil ha byfølelse,  vi ville ha mer enn en forstad kan by på. Da var det noen som sa – du skal ikke flytte til Hamar da? Det var bra timing, eldstemann skulle begynne på skolen neste år. Jeg hadde hørt mye bra om barnehager og skoler, gjort research. Kjøpte meg HA i 3 måneder for å teste å se hva som skjer i Innlandet. Det føltes som det var positivitet og at det var i vekst, men jeg var veldig redd. Jeg gråt i 6 måneder før vi flyttet hit etter at vi hadde kjøpt hus . Men når vi kom hit forsvant all frykten med en gang.  Vi ble veldig godt tatt imot, jeg var på innflyttertreff. Jeg ble kjent med masse folk som var imøtekommende. Nå har jeg blitt en patriot som anbefaler andre å flytte hit.

Iben Andrea Syvertsen

Medgründer og strateg i Pixelpunk

Rune Stenberg trekker frem den gode muligheten for et aktivt liv og romslighet hos de som bor her som en av de viktige kvaliteter.