Kategorier
Aktuelt Hamar

VR-verdensleder til Innlandet

Med etableringen av EON Reality tar Innlandet, Hamar- og Elverumregionen en ledende posisjon i Skandinavia innen utvikling av VR- og AR-løsninger.
Amerikanske EON Reality er en verdensledende aktør innen VR (Virtual Reality) og AR (Agumented Reality). Selskapet valgte nylig å etablere seg i Innlandet, nærmere bestemt Hamar og Elverum, etter et samarbeid mellom kommuner, fylkeskommunen, offentlige aktører, høgskole og næringsliv.
Det forventes at etableringen kan gi 100 arbeidsplasser i regionen i løpet av tre neste tre årene, og 200 arbeidsplasser etter ytterligere tre år.
Blant årsakene til at selskapet valget nettopp Hamar- og Elverumregionen, er et allerede sterkt miljø innen spillutvikling – Hamar Game Collective. I tillegg finnes eksisterende næringsliv med spisskompetanse innen 360-gradersvideo i Making View, og offensive, sterke lokale teknologiselskaper som Innit og Crisis Training.
For EON var også koblingen opp mot Høgskolen i Innlandet helt sentral. Med etableringen opprettes et nytt helårstudium i VR (30 studiepoeng) ved Høgskolen i Innlandet. Det blir bygget et innovasjonssenter med utviklingslab og visningsrom i Hamar, og en avdeling med eget treningssenter i Elverum.
Etableringen er et eksempel på at samarbeid på tvers av kommunegrenser gir fortrinn og kan som nevnt gi mange nye arbeidsplasser i årene som kommer.
Les mer om saken: