Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

– Verdens fineste jobb

Noen har som jobb å fortelle heldige vinnere at de har blitt Lotto-millionærer, andre ser på fotballkamper hele kvelden.

TEKST OG FOTO: PER-JAN BREKKE
Vi snakker om Norsk Tipping på Hamar, og selv om ikke alle de 400 ansatte ringer lottovinnere eller ser på fotballkamper, så er dette helt tydelig både en attraktiv og spennende arbeidsplass.
Selskapet ble etablert i Oslo i 1948 og flyttet til Hamar i 1975. I dag er det en stor markedsaktør med over to millioner kunder samtidig som selskapet har et samfunnsansvar. Norsk Tipping har aldri tidligere betalt ut så mye penger til samfunnsnyttige formål som akkurat i år, nærmere bestemt 4,5 milliarder kroner. Siden oppstarten har spillselskapet gitt nesten 120 milliarder kroner til idrett, kultur og frivillige organisasjoner.

Attraktiv arbeidsplass

– Dette er med på å gjøre Norsk Tipping til en veldig sterk merkevare som forbindes med noe positivt og som også trekker til seg veldig kompetente medarbeidere både lokalt og fra Oslo-området. Ja, til med fra Malta. Norsk Tipping har også stor betydning for Hamar og området rundt, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl som tror den største utfordringen i tiden som kommer blir å få den nye generasjonen nordmenn til å ha et like sterkt forhold til Norsk Tipping som deres besteforeldre og foreldre har hatt.
– Vi må hele tiden utvikle nye digitale produkter som både fenger ungdommen og oss litt eldre, og vi har blant annet en egen avdeling for innovasjon samt ansatte som hele tiden sitter og analyserer kundemassen vår og deres behov, påpeker Jødahl.
Det er et stort mangfold av yrker og oppgaver i spillselskapet som blant annet har en egen digital desk som driver med alt fra grafikk til animasjon og film, og en oddsavdeling der medarbeiderne sitter hele kveldene foran et titalls TV- og PC-skjermer og følger med på alle mulige fotballkamper og andre idretter.
LES OGSÅ: Valborgs regnbuerøtter

– Tror vi tulleringer

Norsk Tippings visjon er ”Vi gir drømmen en sjanse», og de som trolig har det mest hyggelig på jobb er nok de ni som har oppgaven med å følge opp vinnere av store premier. En av oppgavene er å være ”telefonen fra Hamar” og ringe de som har vunnet mer enn en million kroner. En helg i forrige måned ringte denne avdelingen opp ikke mindre enn 34 nybakte millionærer.
Vinneransvarlig og pressetalskvinne Ingrid Roterud Mathisen(39) har ringt flere hundre vinnere, og hun er også den som oftest ringer når det er virkelig store premier på gang.
– Ja, jeg har nok verdens beste jobb, sier 39-åringen som også var den som ringte en mann i 60-årene fra Troms i mai fjor. Han hadde vunnet rekordsummen 216 millioner kroner i Viking Lotto. – Han sa bare ”fabelaktig”, smiler Ingrid som opplyser at reaksjonene er veldig forskjellige.

Økonomisk veiledning

Neste år faller 1. april på en lørdag, så da har avdelingen en liten utfordring. – Ja, mange tror at vi bare tuller, siden dette jo trolig er den vanligste tulleoppringingen i Norge. Men det bruker å hjelpe at vi forteller hvor og når de kjøpte vinnerkupongen. En del tror vi er telefonselger, andre blir sinte og slenger på røret, noen gråter og enkelte er godt nede i champagneflasken allerede, forteller 39-åringen.
– Men jobben vår er ikke bare å ringe for å fortelle om det hyggelige som har skjedd. Vi gir også vinnerne tilbud om økonomisk veiledning. Dessuten er vi nok også litt hobbypsykologer innimellom, sier Ingrid Roterud Mathisen.
LES OGSÅ: Sterke saker på Atlungstad