Kategorier
Aktuelt Hamar NHO

Kom gjennom nåløyet til Trainee Innlandet

Løtensokningen Ole Andreas Haukåsen har slått seg til på Hamar
Ole Andreas Haukåsen (26) søkte Trainee Innlandet med tanke på å få en jobb der han kunne bo i Hamardistriktet. Han er opprinnelig fra Løten og nå bosatt på Ridabu.
Tekst: Rune Aasen (post@stangeavisa.no)

Trainee Innlandet er et veldig fint tilbud hvor jeg får prøve litt forskjellig, sier Ole Andreas Haukåsen. Den siste perioden jobber han nå ved NAV-kontoret i Hamar. Foto: Rune Aasen, Stangeavisa.

Ole Andreas Haukåsen var en av mange søkere til de ettertraktede plassene i lederrekrutterings-programmet «Trainee Innlandet». Han kom gjennom nåløyet og fikk prøve traineeordningen som er NHO Innlandets rekrutteringsprogram. Der får hvert år mellom sju og ni nyutdannede akademikere sjansen til å prøve seg i tre forskjellige bedrifter i Hedmark eller Oppland. Dette er et to års program hvor de jobber åtte måneder i hver bedrift og får praktisk oppfølging underveis.
Prøve litt forskjellig
‒ Dette er et veldig fint tilbud hvor jeg får prøve litt forskjellig, sier Ole Andreas Haukåsen. Han har en masterutdannelse i innovasjon og næringsutvikling fra Lillehammer. Det er en bred utdannelse, og Ole Andreas var usikker på hva som kunne passe for han. De første åtte månedene jobbet han innenfor administrasjon ved SINTEF på Raufoss. Han gikk videre til personaladministrasjon ved Sykehus Innlandet, og i løpet av høsten avslutt han det tredje og siste engasjementet ved NAV i Hamar. Ole Andreas har skrevet kontrakt med Sykehus Innlandet om videre arbeid fra høsten.

Trainee Innlandet ga Ole Andreas Haukåsen mulighet til å jobbe og bo der han aller helst ønsket. Foto: Rune Aasen, Stangeavisa.

Praktisk veiledning
Underveis er det The Assessment Company i Hamar som følger opp gruppen med trainees. Det er en praktisk rettet veiledning, og ti prosent av traineestillingen går med til kompetansesamlinger og erfaringsutveksling. I tillegg er det hvert kvartal en samling hvor medlemsbedriftene presenterer sin organisasjon. Det gir god kunnskap om bedriftene i Innlandet. Ole Andreas har vært målrettet. Han gikk rett fra videregående til fem år på Lillehammer. Han søkte og fikk plass som trainee før han var ferdig med studiene. Siden han var motivert var det like greit å bli ferdig med utdannelsen. ‒ Hvis jeg hadde fått en jobb etter videregående og begynt å tjene penger, hadde det vært vanskelig å gå tilbake til studier, mener Ole Andreas.
Fotballdommer
Ole Andreas er fotballdommer. Det innebærer en del reising og Hamar blir et ideelt bosted med kort vei til Gardermoen. Og det er heller ikke langt til E6. ‒ Jeg synes Hamar har en passe størrelse, og siden jeg har familie og nettverket mitt her, er det all right å jobbe og bo i Hamar-området, sier Ole Andreas Haukåsen.
Dette er Trainee Innlandet

  • NHO Innlandet har etablert Trainee Innlandet for å rekruttere høyt utdannet arbeidskraft til regionen.
  • Trainee Innlandet er et tverrfaglig Trainee-program for unge nyutdannede akademikere.
  • Trainee Innlandet har over 17 års erfaring.
  • 30 bedrifter, inkludert to næringsklynger, i Hedmark og Oppland er medlemmer av Trainee Innlandet.
  • I løpet av to år får nyutdannede jobbe i inntil tre bedrifter. Hver jobbperiode er på åtte måneder.
  • Traineene får erfaring og kunnskap fra flere spennende bransjer og organisasjoner med ulike kulturer.
  • Traineene får praktisk veiledning gjennom The Assessment Company.
  • Ti prosent av trainee-stillingene brukes til kompetansesamlinger og erfaringsutveksling.

Se flere saker fra næringsmagasinet på Hamarregionen24.no.