Kategorier
Aktuelt Gründer VR

PARK – der ideéne vokser og spirer

Våren 2018 skjer det store ting i Hamarregionen. Gründer- og næringshuset PARK åpner dørene!
I de gamle lokalene i Hamar sentrum kjent som Midtbyen Park omdannes nå rundt 6000 m2 til en yngleplass for gründere, etablerte selskaper og studenter.
– PARK skal være et fleksibelt, levende og åpent kreativt arbeidssted og møteplass, for både spirende grundere og bedrifter med etablerte røtter, forteller prosjektleder Berte Sollerud Helgestad i Hamarregionen Utvikling.
Allerede etablerte bedrifter som VR-selskapet EON Reality og bedriftene i Hamar Game Collective er klare for å bli en del av fellesskapet i PARK.  Det samme gjør Høgskolen i Innlandet, hvor PARK skal huse VR/AR-studentene ved høgskolen.
Det betyr at topp moderne VR/AR-utstyr og dessuten «motion capture»-studio får en sentral plass i gründerhuset. I deler av huset rigges også en avdeling med digital sløyd, hvor teknologi som 3D-printing kan utforskes.
 

Illustrasjonsfoto (Foto: Moelven)

– PARK er et teknologitungt hus, med mye kompetanse innen IKT, spill og VR, men det vil også være rom for andre typer bedrifter. Det er allerede stor interesse om å bli en del av dette fellesskapet fra oppstartssbedrifter så vel som etablerte bedrifter i regionen, forteller Sollerud Helgestad.
Deler av hjelpemiddelapparatet i form av Hamarregionen Utvikling og destinasjonsselskapet Hamarregionen Reiseliv får også plass i huset.
Et åpent hus
Hjertet i gründerhuset vil være et «vrimleområde» som er åpent for alle på dagtid, slik at du kan droppe innom om du trenger en sitteplass for en kort periode. Med et «community»-medlemsskap får du prioritet, har også tilgang til dette området på kveldstid og inviteres til ulike arrangementer.
De ulike pakkene for medlemsskap i PARK er ellers som følger:

  • «PARK community»: Tilgang til åpent vrimleområde med sitteplasser, dag og kveld, inkl. strøm og nett, invitasjon til arrangementer m.m., kr 300 pr mnd (+ mva)
  • «PARK flex»: Uspesifisert kontorplass i åpent landskap, avlåst område, inkl. strøm og nett, tilgang på møterom, kr 1000 pr mnd (+ mva)
  • «PARK premium»: Fast kontorplass i åpent landskap, hev/senk-pult, låsbart skap, avlåst område, inkl. strøm og nett, tilgang på møterom: kr 2500 pr mnd (+ mva)
  • «PARK office»: Eget kontor i avlåst område, inkl. strøm og nett, tilgang på møterom, fra kr 4000 kr mnd (+ mva) avhengig av størrelse
  • «PARK business»: Eget lokale i bygningsmassen, tilgang til fellesområder. Tilpasses den enkelte leietager. Avtale direkte med gårdeier.

Utstillingsplassen Eiendom er gårdeier og har inngått en samarbeidsavtale med PARK. Det åpnes åpnes opp for samarbeid med et bredt spekter av næringslivet, og målsetningen med gründerhuset er å skape økt næringsvirksomhet, kompetanse, attraktivitet og innovasjon i regionen.
Åpner til våren
De første leietagerne flytter inn i løpet av april, og PARK åpner offisielt 1. juni 2018. Er du interessert å bli en del av PARK? Enten som gründer eller etablert selskap, eller har du andre spørsmål rundt PARK?
Send oss en henvendelse, så kontakter vi deg, eller kontakt prosjektleder Berte Sollerud Helgestad direkte på tlf. 995 12 512.

JA, jeg vil vite mer om PARK!

Illustrasjonsfoto (Foto: Moelven)
VR-teknologi blir en viktig del av gründerhuset PARK, hvor VR-klyngen VRINN får sitt hovedsete (Illustrasjonsfoto)