Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Innovativt og grønt konsept fra BoligPartner

(Annonse) Lanserer nytt og miljøvennlig konsept for lavblokker.
ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24
BoligPartner har ambisjoner om å være landets ledende aktør innen trehusbygging. Nå har selskapet utviklet et nytt og bærekraftig konsept for lavblokker i treverk. Med både solceller, klimagunstige materialvalg og teknologi, settes miljø og bærekraft i førersetet. Konseptet blir Breeam-sertifisert, og allerede i år begynner det første bygget å reise seg.
De første byggene i BoligPartners nye konsept vil bygges på Løkenåsen i Fetsund Kommune, og forventet oppstart er i andre halvår 2019. Salget er allerede i gang og responsen i markedet har vært meget god.

Knut Moe, direktør Prosjekt Øst i BoligPartner

– Det er tydelig at vi har truffet noe med våre bærekraftige lavblokker i tre, og vi opplever stor interesse fra kunder. Vi gleder oss til å rulle ut dette flerevsteder i landet fremover, sier Knut Moe, direktør Prosjekt Øst i BoligPartner
– Vi opplever at både bransjen og forbrukerne blir stadig mer miljøinteresserte, og dette har vi tatt på alvor med vårt nye konsept. Med løsningene vi legger opp til, så vil leilighetene bruke en god del mindre energi enn «vanlige» leiligheter. I tillegg til at det er positivt for miljøet, gagner det også økonomien til kjøperne, legger Moe til.
Byggene og leilighetene på Løken- åsen utstyres med solceller og topp moderne og energieffektive løsninger. I tillegg legges det opp til miljøgunstige transportløsninger med blant annet lading for elbil og elsykkel i garasjen. Sammen med miljøvennlige materialvalg og
byggemåte, så bidrar dette til at prosjektet sertifiseres etter den anerkjente Breeam-standarden.
– Selv om Breeam-sertifisering hittil er mest brukt på næringsbygg, er dette noe som kommer til å bli stadig mer aktuelt også i boligmarkedet fremover, mener Knut Moe.
Bruker utelukkende treverk
BoligPartner har et av landets fremste kompetanse- miljøer innen trehusbygging gjennom sitt store ingeniør- og arkitektmiljø ved hovedkontoret på Hamar. Selskapet er også en sentral del av klyngen Norwegian Wood Cluster. BoligPartner bygger for det meste i treverk, og også på Løkenåsen konstrueres hele bygget over grunn- muren i tre. Alt fra bærekonstruksjoner til ytterkledning er i treverk. Dette gir både et designmessig lekkert uttrykk, samtidig som konstruksjonen i seg selv er miljøvennlig, i det treverk er et fornybart konstruksjonsmateriale.
– Det blir stadig mer populært å bygge i treverk. Mens det tidligere var eneboliger og småhus som var mest aktuelt å bygge i tre, blir nå stadig flere større bygg også oppført i treverk. Dette er en spennende og bærekraftig trend som bare vil forsterke seg. Tre er et fornybart materiale som i kombinasjon med god lokal tilgang på råvarer gjør det både fornuftig og bærekraftig å bygge i tre, avslutter Moe.
Les flere saker fra Hamarregionen24
ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24