Kategorier
Aktuelt

En smak av innlandet til Mosjøen

Elgkarbonadene og elgpølsene til Gransjøberget Viltkjøkken ble tidligere år tildelt «spesialitetsmerket» fra Matmerk. Samtidig ble ny langdistanserekord for varer gjennom Smak av Innlandet satt!
Tidligere i år ble 40 kg ferske elgpølser og elgkarbondader hentet hos Smak av Innlandet for videre transport nordover med endestopp Mo i Rana. Det skjedde rett etter den høythengende utmerkelsen til Gransjøberget Viltkjøkken, som er en del av salgs- og distribusjonsselskapet Smak av Innlandet:
I Smak av Innlandet jobbes det med økt synlighet av lokalprodusert mat og drikke, nasjonalt salg og tilsvarende distribusjon:
– Vi ønsker et større nedslagsfelt lokalt, og oppfordrer kantiner, restauranter og andre til å prøve ut mer lokalprodusert mat og drikke fra Innlandet, sier styreleder Anette Løvlien Vold.
Det er nå 10 lokale matprodusenter som har gått inn som andelseiere og medlemsmassen vokser. Smak av Innlandet leverer varer lokalt til utsalg, restauranter, hotell og kantiner og sender varer hver uke sørover til Oslo, vestover til Bergen og nå nylig altså Mo i Rana.
Salg- og distribusjon for lokalmatprodusenter kan være kostbart og ressurskrevende, noe som var utgangspunktet for etableringen av Smak av Innlandet. Nå er de inne i satt andre driftsår, og støttes finansielt gjennom Innovasjon Norge. Distribusjonen skjer gjennom Tine sitt nasjonale distribusjonsnettverk og mellomlager for levering/henting av varer ligger på Stange.
Vi gratulerer Gransjøberget Sæter og Viltkjøkken med utmerkelsen og Smak Av Innlandet med langdistanserekorden! 🙂
Les mer på nettsiden til Smak av Innlandet.
(Toppbilde: Smak av Innlandet / Lars Martin Bøe)