Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Lanserer virtuelt turistkontor

Med 360-graders VR-filmer fra spennende reisemål vil Hamarregionen lokke flere besøkende til regionen. – Dette er et kjempespennende prosjekt for regionens reiseliv, sier daglig leder for turistkontoret Ingunn Hagen.
 
– Vi har et nasjonalt ledende VR-miljø i regionen vår, og da er det naturlig at reiselivet kobler seg på. Dette blir turistkontor 2.0, sier Ingunn Hagen, daglig leder for Hamarregionen turistkontor.

Hamarregionen Utvikling og Reiseliv lanserer i høst VR-applikasjonen Turistkontor i VR, og med seg på laget har de blant annet Domkirkeodden, Ankerskogen, Budor og Norsk Skogmuseum. Sammen med tolv andre reiselivsaktører har de vist frem og fortalt historier som del av den digitale løsningen.
 
– Vi gjør dette for å løfte frem de mange perlene vi har i denne regionen på en ny og attraktiv måte, forteller Hagen.

Smakebiter fra regionen
VR-filmene er laget i samarbeid med VR-selskapet Making View AS i Hamar, og kan ses både med og uten VR-briller. Sistnevnte da direkte i nettleseren.
PRØV LØSNINGEN UTEN VR BRILLER HER
– De er små smakebiter fra regionen vår, som skal friste folk til å komme på besøk, og kanskje også gjøre at flere av oss som bor i Hamarregionen får øynene opp for alt det som finnes i området vårt. Vi har egne VR-briller liggende på turistkontoret, slik at alle kan komme innom og ta en titt, sier Ingunn Hagen.
Under kan du se en liten videosnutt som demonstrerer en tidlig versjon av appen, hvor filmen er tatt opp inne i VR-brillene. Her vises også oppstart av appen fra menyen i VR-brillene:
 

Vil du prøve løsningen MED VR-briller? Kom innom Hamarregionen Turistkontor!
Prøv løsningen UTEN VR-briller her – direkte i nettleseren
Les flere saker fra Hamarregionen24