Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Se kontoer fra flere banker i mobilbanken din

(Annonse) Nå kan du bruke mobilbanken din til å hente inn og betale fra kontoer du har i flere banker. Slik får du full oversikt på ett sted!
ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24
Tidligere i år åpnet vi opp for at du som er kunde hos oss kan se kontoinformasjonen din fra enkelte andre banker i mobilbanken vår. Med EU-direktivet PSD2 når vi en ny milepæl.
Alle kontoer på ett sted
– Nå kan du velge mobilbanken vår, og deretter legge til kontoer fra andre banker du er kunde i. Det er også nytt at du kan betale med kontoer fra flere banker. Dermed får du full oversikt på ett sted, sier Christian Fjestad, leder for innovasjon i SpareBank 1 Østlandet.
Foreløpig er ikke alle banker klare til å dele kontoinformasjon, men flere vil komme til i løpet av 2019. Etter hvert vil også andre godkjente selskaper kunne tilby slike betalingstjenester.
Bedre tjenester for brukerne
På sikt vil det bety at du ikke lenger trenger å forholde deg til en rekke nett-, mobilbanker eller andre betalingsløsninger. I stedet kan du samle alt i appen vår.
– At kundene heretter kan bruke mobilbanken sin på tvers av bankene, er veldig spennende. Vi ønsker åpningen velkommen. Den vil føre til økt konkurranse og bedre betalingstjenester for brukerne, mener Fjestad.
Fortell oss hva du synes
30. september i 1996 lanserte SpareBank 1 Østlandet den aller første nettbanken i Europa. Ti åretter bestemte banken seg for å lage mobilbank i en versjon Norge ennå ikke hadde sett maken til.
– Tips, råd og innspill fra brukerne har vært helt avgjørende for at vi i dag er like stolte av mobilbanken vår som da den ble lansert. 13 år etter er fortsatt ambisjonen lage Norges beste mobilbank sammen med brukerne.
Sammen lager vi Norges beste mobilbank!
Tidligere i år gikk SpareBank 1 ut og spurte hele Norge om hjelp til å lage Norges beste mobilbank.
– Gå inn på nettsidene våre og fortell oss hva du mener. Vi ønsker oss både generelle innspill og spesifikke tilbakemeldinger på de nye funksjonene, sier Christian Fjestad.
Du må samtykke
For at banken eller en annen godkjent betalingsformidler skal kunne dele kontoinformasjonen din, må du først ha gitt samtykke. Det er viktig å sette seg grundig inn i hvem du gir fullmakt til, og hva du gir betalingsformidleren eller banken fullmakt til å gjøre på dine vegne.

Fra høsten 2019 kan du legge til kontoer fra andre banker i mobilbanken din.

SLIK GJØR DU
Om du vil teste mobilbanken vår, må du enten ha tilgang til en konto hos oss, eller bli invitert av andre til å dele deres konto. For å legge til konto fra en annen bank, følger du disse tre stegene:

  1. Logg inn i mobilbanken.
  2. Velg «Legg til konto fra annen bank».
  3. Deretter velger du bank, og hvilken konto du vil se.

FLERE MOBILBANK-TIPS
Mobilbanken bidrar til å gjøre hverdagsøkonomien din enklere. Sjekk også disse funksjonene

  • Del konto med hvem du vil, enten de er kunde eller ikke
  • Ta bilde av papirfakturaen og send rett i mobilbanken

(Betalingsinformasjon fylles ut automatisk slik at du slipper å legge inn KID)

  • Last opp faktura fra epost og send rett i mobilbanken

(Betalingsinformasjon fylles ut automatisk slik at du slipper å legge inn KID)

  • Få pushvarsel hver gang du får en ny eFaktura
  • Godkjenn betalinger med fingeravtrykk eller ansiktet (Kommer snart!)

EU-direktiv
14. september trådte EU-direktivet PSD2 i kraft i Norge. Det er årsaken til at du nå kan samle alle kontoer på ett sted. Hensikten med direktivet er blant annet å legge til rette for økt konkurranse og utvikling av nye og bedre betalingsløsninger.
Hva med personvernet?
Alle selskaper som får tilgang til betalingskontoer skal sørge for at din personlige sikkerhetsinformasjon ikke er tilgjengelig for andre. Selskaper som tilbyr denne typen tjenester er i likhet med bankene underlagt tilsyn fra Finanstilsynet, Datatilsynet og Forbrukertilsynet.
TEKST: GRY HEGE HAUG
Les flere saker fra Hamarregionen24
ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24