Kategorier
Aktuelt

Opplev nærmiljøet ditt med ny app

Innbyggere og tilreisende til Hamarregionen kan nå oppleve området på nye måter gjennom sin egen smarttelefon. Nå lanseres tre «turer» – gratis for alle!
Hamarregionen utvikling og reiseliv ønsker gjennom samarbeidet med gründer-bedriften StoryPhone å løfte frem nye opplevelser fra regionen. StoryPhone har spesialisert seg på historiefortelling med bruk av mobil-appen «Izi.travel», en gratis og åpen løsning for alle.
– Turist i egen by er et viktig satsningsområde i disse tider. Vi er opptatt av å bygge stolthet og kunnskap om vårt eget nærområde, og er opptatt av å teste ut nye måter å formidle og engasjere innbyggere og turister på, forteller Kari Uglem, reiselivssjef i Hamarregionen utvikling og reiseliv.
Blant de tre første mobil-turene som lanseres er en historietur gjennom Torggata (gågata) i Hamar sentrum, sammen med lokalhistorikeren Per-Øivind Sandberg. Her får du 1 time med historiefortelling og quiz, mens du går gjennom Torggata fra Jernbanen. 24 stoppesteder underveis forteller om Hamars 170 år gamle sentrumshistorie.
– Turene lastes ned på egen mobil og du bør bruke et «headset» eller øreplugger. Du kan gå alene eller sammen med andre, bare du husker å holde god avstand i disse tider, forteller Lage Thune Myrberget, som står bak StoryPhone.
Appen er utformet som et digitalt kart, og Torggata-turen lar deg oppdage bygg, arkitektur, branner og personligheter som har formet Hamars historie. De to andre turene som nå lanseres er «Langs Mjøsa» og «Latterjakten». Her er en videosnutt laget av Storyphone som promoterer den ene turen:
 

Tilbudet ble lansert 24. april og både app og selve turene lastes ned gratis.
– Vi håper mange benytter anledningen til å gå seg en tur og lære mer om blant annet byens historie. Om dette faller i smak er målsetningen at flere slike turer utvikles, avslutter Kari Uglem.
Slik gjør du
1. Last ned Izi.Travel-appen for din mobil:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=travel.opas.client&hl=no
iPhone: https://play.google.com/store/apps/details?id=travel.opas.client&hl=no
2. Åpne appen, søk opp turer i nærheten av deg, eller søk eventuelt på navnet på turene som nevnt i teksten over her. Du vil nå se hvor langt unna du befinner deg den enkelte turen.
3. Trykk på ønsket tur – og så «Start»! For å starte turen må du være ved turens utgangspunkt, som vist på kartet i turen. Husk øreplugger/hodesett og gjerne en godt ladet mobil (eller evt. ekstra batteri).
God tur! 🙂