Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

IKEA Handelspark: Handelsnæringens fremtid i Hamarregionen

(Annonse) IKEA Handelspark er Innlandets metropol når det kommer til utvikling av regional handel. 15 solide handelskonsepter har allerede etablert seg i området, og i år kommer det tre til.

ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24

– Demografisk sett er dette Innlandets mest optimale sted for plasskrevende handel, sier Øystein Holtet. Han er administrerende direktør i Olrudgruppen AS som står bak IKEA Handelspark i Nydal, rett nord for Hamar. Her bygger, leier de ut og selger tomter.
– For store bedrifter som ønsker å etablere seg er dette en gyllen mulighet, poengterer Holtet. Området ligger på den mest sentrale tomta i hele regionen, slik at det er enkelt for alle å komme seg dit på kortest mulig tid. Lokasjonen er på begge sider av E6 med god adkomst og synlighet fra den nye fire-felts motorveien. Hele det nye tomteområdet dekker et areal på 120.000 kvadratmeter, og har et mål om utbygging av næringsbygg for plasskrevende varehandel på 90.000 kvadratmeter.
HØY AKTIVITET
– I løpet av ti år har 15 solide handelskonsepter etablert seg i området, og i år kommer det tre til, forteller Holtet, som er fornøyd med antallet nyetableringer. Noen av aktørene er blant annet Møbelringen, Schmidt kjøkken, Volmax og Burger King, som forøvrig åpner om bare et par måneder.
– Allerede i juni kan du nyte en saftig Whopper i Furnes, så det er bare å glede seg, sier Holtet fornøyd. Bedriftene som allerede ligger i handelsparken generer ca. 2,6 millioner årlige kundebesøk, og har en årsomsetning på mer enn 3,5 milliarder kroner. Det er allerede en del ulike næringer på området, men Oldrudgruppen ønsker seg både nye og enda flere av samme type som allerede er etablert der fra før. Det er også en spesiell næring de kunne tenke seg mer av.
– For å skape enda større variasjon er vi spesielt interessert i å få inn byggevareforretninger, forteller Holtet, og poengterer samtidig at dette ikke er et område for detaljhandel.
– Det er regulert for plasskrevende, profesjonsrettet og engroshandel, i tillegg til lager og kontor. I løpet av de siste ti årene er det opprettet ca. 800 arbeidsplasser i forbindelse med handelsparken, og Holtet forventer at dette tallet etter hvert vil stige til godt over 1000
HANDELSNÆRINGENS FREMTID I INNLANDET
IKEA Handelspark er et handelsområde som gir flere bedrifter mulighet til å ha en markedsposisjon i Innlandet.
– Handelsparken bidrar til å styrke næringsutviklingen og bekrefter at regionen er sentrum i Innlandet, sier Holtet. Han ser at flere og flere søker mot Hamarregionen, fordi det er der det er sterkest vekst og  mest handel.
– Handelsnæringen er i endring, noe som betyr at vi må forvente at mye av den plasskrevende handelen vil være regionalt. Det medfører at flere større butikker kommer til å havne hos oss. Vi har for eksempel allerede flyttet bilforretninger og annen bilrelatert virksomhet fra Hamar sentrum og opp til vårt område, forteller Holtet. Derfor mener han slike etableringer bekrefter at plasseringen er optimal, både for nye og eksisterende bedrifter.
– Vi er godt fornøyd med vår beliggenhet, og er sikre på at dette kommer til å bli framtiden for plasskrevende handel i Innlandet.
Les mer om Olrudgruppen
Les mer om Ikea Handelspark
Les flere saker fra Hamarregionen24
ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24