Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Ny firefelts motorvei

(Annonse) Næringslivet gleder seg, Trygg Trafikk jubler og blålysetatene mener den nye veien kan utgjøre forskjellen på liv og død. De positive effektene av ny firefelts motorvei gjennom Innlandet er mange.

ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24
I år åpner Nye Veier 43 kilometer med firefelts motorvei med 110 km/t fra Kolomoen til Moelv. Samtidig er de allerede godt i gang med de neste 43 kilometerne fra Moelv til Øyer. I 2025 har Nye Veier fått på plass nesten ni mil med sikker og effektiv motorvei gjennom Innlandet. Trafikksikker vei med god fremkommelighet og redusert reisetid har enorm betydning for en fortsatt positiv utvikling av Innlandet.
Ivar Horneland Kristensen
Adm. Dir. Virke
– E6 er hovedferdselsåren mellom Oslo og Trondheim. Veien er viktig i utviklingen av Norge, fordi næringslivet i Innlandet og tilgrensende regioner trenger rask og forutsigbar transport av varer og tjenester. Vi gleder oss!
– Næringslivet er inne i et skifte i transportform. På et eller annet tidspunkt blir all transport på vei utslippsfri. Det betyr at den investeringen samfunnet gjør nå, blir helt avgjørende for fremtidens bærekraftige og utslippsfrie transport.
Marianne Mittet Solbraa
Regionleder Innlandet, Trygg trafikk
– Det er veldig viktig for trafikksikkerheten at vi får ny E6 med midtrekkverk. Det har mye å si for antall drepte og hardt skadde i trafikken. Så det jubler Trygg Trafikk for. Det treffer meg veldig i hjertet. Jeg har jo møtt mange som har mistet sine på den strekningen her. Vi har også hatt ungdommer som har omkommet. Motorveien skulle ha kommet mye tidligere. Men vi er veldig glade for at den bygges nå.
Per Harry Stensli
Beredskapsleder, Hedmarken brannvesen
– På den nye veien kommer vi trygt og greit fram raskere enn det vi gjorde på den gamle tofeltsveien med møtende trafikk. Ett minutt besparelse kan være forskjell på liv og død.
Les mer om Nye Veier
Les flere saker fra Hamarregionen24
ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24