Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

– Et eldorado for kulturmangfold og naturopplevelser

Hamarregionen vokser og er en attraktiv region for både utbyggere og innflyttere. Samboerparet Elin Karlsen og Henrik Døvik Stavnes gjorde som flere andre og flyttet hit i 2018.

TEKST: TANJA HAUGE REINE
FOTO: FREDERIK GARSHOL
– Vi trives veldig godt her i Ottestad, sier Elin Karlsen. Hun er opprinnelig fra Stange, men studerte fem år i Bergen før hun valgte å flytte tilbake til Innlandet sammen med samboeren Henrik Døvik Stavnes, som opprinnelig er fra Skien.
– Da jeg var ferdig med studiene var planen at jeg skulle få meg jobb i Oslo, men da jeg ble tilbudt en spennende stilling i revisjonsselskapet BDO i Hamar, bestemte vi oss for at det er her vi vil bo. Det er kort vei inn til Hamar, med konserter, restauranter og arrangementer, og i Ottestad bor det mange barnefamilier, som jo på sikt kan være veldig fint, sier Elin
ATTRAKTIVT BOLIGMARKED
Ifølge en omdømmeundersøkelse for Hamarregionen som ble gjennomført i 2019, har regionens omdømme aldri vært bedre og mange av de spurte kunne tenke seg å flytte til området.
– Vi får tilbakemeldinger på at Hamarregionen er et attraktivt område å flytte til, med urbane kvaliteter og kort vei til det meste, sier Eli Bryhni, leder for Hamarregionen utvikling og reiseliv. Hun viser til at regionen har et variert arbeidsmarked, et rikt kulturtilbud og flott natur, med snø om vinteren og Mjøsa om sommeren. I tillegg til å være nært knyttet til resten av verden med kort vei til Gardermoen og Oslo.
– Det er mange barnefamilier som stortrives med å flytte hit. De forteller at Hamarregionen har mange kvaliteter som de setter pris på. Regionen er kjent for sine gode oppvekstsvilkår og vi har et bredt aktivitetstilbud for både store og små, sier Bryhni. Det allsidige boligtilbudet gjør at innflytterne til regionen er i alle aldere. Hamarregionen frister nemlig både med urbane og eksklusive leiligheter med mjøsutsikt, idylliske småbruk for de som søker etter å oppfylle gårdsdrømmen, attraktive eneboliger og tomter til å bygge sitt eget.
TOMTEOVERSIKT FOR REGIONEN
For å gjøre det enklere for boligutbyggerne er det laget en skybasert oversikt over aktuelle tomteområder. Vi tror at denne oversikten vil gjøre det enklere for boligutbyggere å investere her.
– Vi har en god prisvekst på boliger, men du får fortsatt mye for pengene her i regionen. Kommunene har en høy målsetning om tilflytning av nye innbyggere og jobber med å utvikle interessante steder å bo for folk i ulike livsfaser, forteller Bryhni. Elin og Henrik jobber begge i Hamar sentrum og benytter seg ofte av kulturtilbudet i byen, enten de er på konserter, på kino eller spiser ute. Og de bruker også nærmiljøet i Ottestad aktivt.
– I det siste har vi gått mye tur, og utforsket nærområder. Og så har jo Ottestad sin egen runde langs Mjøsa som er veldig fin, sier Elin.
FAKTA
Både befolkningsveksten og sysselsettingen øker i Hamarregionen. Regionen er kjent for sine innflyttertiltak. Her får du velkomstgave når du flytter hit og du blir invitert på innflyttertreff så du blir kjent med regionen og andre. Hamarregionen opplever en høy boligaktivitet, prisene stiger og salgsobjektene selges raskt. Det bygges mange boliger i både Løten, Stange og Hamar, men prisnivået er fortsatt betraktelgi lavere enn i hovedstaden. I Hamar/Stange har boligprisene de siste 12 månedene økt med 4,8 prosent. Det er 1,7 prosentpoeng mer enn økningen på landsbasis (3,1 prosent).
Kvadratmeterpris oktober 2019:

  • Hamar/Stange: 33 026 kroner
  • Innlandet: 24 517 kroner
  • Norge: 41 134 kroner
  • Oslo: 73 462 kroner

Per i dag ligger det 547 annonser på finn.no for boliger i Hamar, Stange og Løten.
English summary:

A PROSPEROUS REGION
The Hamar region’s population is on the rise, and new homes are being built in Løten, Stange, and Hamar. According to the latest perception survey, the area has enjoyed a reputation boost and is by many of the respondents considered a desirable place to move to.
– Hamar is an attractive region with urban qualities and most services and  facilities within easy reach, says Eli Bryhni, head of Hamar Region Visit and Business. She highlights the varied labour market, vibrant cultural scene, and spectacular scenery with snow in winter and everything lake Mjøsa has to offer in summer. Furthermore, its close proximity to Gardermoen and Oslo offers excellent communications links with the rest of the world.
Les flere saker fra Hamarregionen24