Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Litt fra PARK

Her møter noen av dem som holder til i PARK gründer- og næringshus – denne gangen Storyhpone, Hamar Game Collective og Klatreparken Domkirkeodden!

STORYPHONE
LAGE THUNE MYRBERGET

HVA JOBBER DU MED?
Jeg jobber i StoryPhone. Vi jobber med digital kultur- og historieformidling. Vi bruker mobilteknologi til å skape turopplevelser.
Målgruppa er nysgjerrige og undersøkende gjester, innbyggere og turister. Vi lar dem møte kunst, arkitektur, historie, kulturminner og gode historier. Ikke i en bok eller magasin hjemme i sofaen, men ute – der kulturen og historiene er.
HVORDAN JOBBER DU MED KREATIVITET?
Kreativitet krever aktivitet. Det er ikke et tankespill med gode ideer. Det handler om å lage noe. Forfølge ideen. Produsere, prøve, feile, justere og teste på nytt, og nytt og igjen. Kreativitet er en aktivitet.
HVA GJØR DEG INSPIRERT?
Jeg blir inspirert av alt. Luftballonger, nanoteknologi, strikketeknikker, samfunnsdebatt og blockchain. Til syvende og sist henger alt sammen. Den store forståelsen ligger i mangfoldet av ulikheter. Alt inspirerer!
 
HAMAR GAME COLLECTIVE
HÅVARD HAUGRUD

HVA JOBBER DU MED?
Hamar Game Collective jobber med å tilrettelegge for våre medlemsbedrifters kulturelle-, kreative- og kommersielle suksesser. Ved å være en del av PARK får vi vist oss frem og får mye oppmerksomhet for den spesialkompetansen som våre medlemmer sitter med. Som en konsekvens av denne oppmerksomheten får stadig henvendelser om å bidra til utviklingen av ulike apper og spill til ulike formål,  fra både det offentlige og private.
En del av våre selskaper gjør dette allerede i dag, men vi jobber med for å få på plass et selskap som skal håndtere dette arbeidet, og vi lager en strukturert måte å utnytte potensialet. Formålet med selskapet er at overskuddet skal gå tilbake til våre medlemsbedrifter i form av økonomisk støtte, tilgjengelig utstyr og tjenester de har behov for.
HVORDAN JOBBER DU MED KREATIVITET?
For oss som organisasjon handler det om å finne gode kreative løsninger for å kunne gi like mye til en nyoppstartet bedrift som en veletablert bedrift. Det er en balansegang som krever mye av oss som organisasjon, men også fra medlemsbedriftenes evne til å dele og bidra til utviklingen av konseptene. I all beskjedenhet opplever jeg at vi har kommet en god vei med dette.
HVA GJØR DEG INSPIRERT?
Det er veldig inspirerende å se så mange talentfulle, profesjonelle og kreative mennesker samlet under et tak og de helt unike prosjektene og spillene som kommer ut av våre medlemsbedrifter. Det gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag og gjøre det jeg kan for å bidra til hver og enkelt av medlemmenes suksess!
 
KLATREPARKEN DOMKIRKEODDEN
ALEKSANDER GAMME

HVA JOBBER DU MED?
Vi i Klatreparken Domkirkeodden jobber for at alle i Hamar-området pluss tilreisende skal ha en trygg, sosial og attraktiv arena for å
utfordre seg selv, ha en eventyrlig dag og kjenne på mestring både oppe i trærne og på bakken.
HVORDAN JOBBER DU MED KREATIVITET?
For et allerede ganske kreativt ullhue så er kreativitet egentlig utgangspunktet. Så hverdagen handler i større grad om å strukturere og kvalitetssikre. Vi har uansett ikke tak på kreative tanker, men budsjettene har nok det.
HVA GJØR DEG INSPIRERT?
Å se folk blomstre, utfordre seg sjøl, og høre de hyle av fryd når de mestrer og flytter egne grenser. I tillegg er det fantastisk å se familier oppleve og klatre sammen!
Les mer om PARK gründer- og næringhus
Les flere saker fra Hamarregionen24