Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

SPILLUTVIKLING FOR NÆRINGSLIVET

Kan du tenke deg at din kommune eller arbeidsgiver hiver seg på gamingbølgen? Det er nettopp det folkene i Norges mest innovative spillutviklermiljø Hamar Game Collective gjør.

Hamar Game Collective (HGC) har et arnested for spillutviklertalenter i Norge. Nå tar de det et steg videre. Inne på Gründerhuset PARK i Hamar har prosjektleder Irina Rusten og resten av gjengen startet opp HGC Agency som skal utvikle spill for andre formål enn bare spill for underholdning.

− Etableringen av HGC Agency er en naturlig utvikling for oss. Spillutviklerne våre har kapasitet til å gjøre jobber for andre. Det er flere virksomheter i Norge som etterspør ferdigheter innenfor spillutvikling for å utvikle nye produkter. Ideen er at vi skal hjelpe bedriftene og spillutvikleren til å finne hverandre, og støtte dem i produksjonsprosessen, forteller Irina Rusten.

− Vi skal løfte spillmiljøet og spill som verktøy for næringslivet.

− Hvis en organisasjon har behov for å øke oppmerksomheten om problemstillinger knyttet til for eksempel miljøspørsmål og hvordan man kan løse disse, kan man utvikle et spill som når et yngre og mer proaktivt publikum, forteller Rusten. Hun tror at man kan skape engasjement og lære mennesker mye bra om gode løsninger gjennom dataspill med et underliggende budskap.

Det finnes allerede dataspill i dette segmentet. Et eksempel er «Beyond blue» som lærer spillere om livet i havet. HGC Agency har blitt kontaktet av både kommuner og bedrifter som ser mulighetene til å komme ut på en ny arena.

STØTTER LOKALE UTVIKLERE
Irina Rusten understreker at HGC Agency jobber for å støtte lokale spillutviklere.

− De som skal utvikle store og komplekse prosjekter skal vi hjelpe både med å dele vår erfaring, men også med å finne økonomisk støtte, sier hun og legger til at de kan tilby bedrifter og organisasjoner alt de trenger for å lykkes med å utvikle gode spill til eget formål.

− Vi har over 40 spillutviklere tilknyttet HGC Agency som har erfaring fra ulike disipliner, alt fra programmering til spilldesign, CG Art (computerskapte bilder) og animasjon. Derfor vil de som satser på oss få all kunnskap de trenger for å realisere sine spillprosjekter, sier Irina Rusten.

TEKST: TORE KRISTENSEN FOTO: FREDERIK GARSHOL