Kategorier
Aktuelt

DET SVINGER FOR MATKVARTALET

Midt i pandemien åpnet Christian «Bobby» Vold et nytt storslått matmekka i Hamar. Det har svingt skikkelig med fullt hus og stormende jubel. Men det har også vært dørgende stille i ukene med full nedstenging av samfunnet.

Den evig optimistiske eiendomsutvikleren Christian «Bobby» Vold tok utgangspunkt i Knutstad & Holen, en av Norges aller beste fiskehandlere, og laget rett og slett et matkvartal i forlengelsen av fiskebutikken deres i Hamar sentrum. Matkvartalet som åpnet 26. november i 2020, tilbyr blant annet et fullverdig slakteri, kaffebar, landhandel og bakeri, i tillegg til forskjellig streetfood i bakgården.


LUKSUSRESTAURANT
Matkvartalet disker ikke bare opp med flotte ferskvarer og streetfood. Rosinen i pølsa er den anerkjente sushikokken Alex Cabiao, som har vært kjøkkensjef på Alex Sushi og Omakase by Alex Cabiao i Oslo. Han skal være kjøkkensjef for en Japansk «Omakase»-restaurant i luksusklassen, der menyen til enhver tid bestemmes av kokken.

– Jeg er alltid optimist, sa du til NRK da dere åpnet i november. Er du fortsatt like optimistisk?

− Desember var kjempebra med masse folk og liv, men det svinger veldig med pandemireguleringene. Rett etter jul, da helseminister Høie sa at nå er det alvor, ble det tre uker uten alkoholservering kombinert med advarsler om å holde seg hjemme. Da ble det dørgende stille i noen uker, forteller Vold. Som de aller fleste på Hamar kjenner som Bobby.

TROR PÅ «THE SUMMER OF LOVE»
Bobby er leder av Vold Eiendommer AS som har satset over 55 millioner kroner på Matkvartalet.

− Vi har satset mye. Vi ser jo at konseptet fungerer godt, folk kommer og budsjettene våre holder ganske bra. Vi tåler å leve med litt begrensninger en periode, forteller han, men legger til at en pandemifri sommer er det beste for et sted som dette.

− I vår bakgård er det planlagt flere arrangementer til sommeren. I verste fall må vi ta hensyn til pandemiregler for å gjennomføre planene, sier Bobby og legger optimistisk til at i beste fall har vi alle fått vaksine og kan leve som normalt.

− Når dette er over blir det «The summer of love» som i 1968 eller som «The roaring twenties» (De glade 20-årene), der folk gikk av hengslene etter at 1. verdenskrig var over, forteller Bobby som tror sommeren 2021 blir veldig sosial.

− Folk vil ut, sier eiendomsutvikleren.

TEKST: TORE KRISTENSEN FOTO: HAMARREGIONEN