Kategorier
Aktuelt

SER MULIGHETENE POPPE OPP

For to år siden kom det over natten en ny bar ved Mjøsas bredder. Gründer Espen Bjørkheim står bak «pop up»-konseptet Brygga Bar. Pandemiåret 2020 benyttet han til å utvide serveringstilbudet og starte med chartertrafikk på Mjøsa. Han lover at det blir en enda mer som popper opp i 2021.

– Jeg er ikke et åtte til fire-menneske, jeg er mer eller mindre på jobb hele tiden. Det er en livsstil, men kjernen er at det skal være moro å jobbe med det jeg gjør, og at jeg skal gi folk fine opplevelser, sier Espen Bjørkheim, daglig leder av Brygga Bar i Hamar.

Han har drevet for seg selv de siste 20 årene, med arrangementer og organisering av firmaturer. Om vinteren, i normale år, arrangerer han safariturer til Kenya, mens han om sommeren driver Brygga Bar og kjører chartertrafikk på Mjøsa.

– Det er ekstraordinære opplevelser som er drivkraften min, enten det er firmaturer, bardrift eller lokale arrangementer, sier Bjørkheim, som er oppvokst i Hamar, og føler en tett tilknytning til byen.

– Jeg er avhengig av å knytte sterke bånd til samarbeidspartnere og nettverket mitt, og det får jeg her i Hamar, sier han.

Jeg ville lage et tilbud som kostet lite, slik at flest mulig benytter seg av det.

Gründer Espen Bjørkheim

BAR MED MJØSUTSIKT
I 2019 åpnet han Brygga Bar ved Mjøsa sammen med en gjeng engasjerte hamarsinger.

– Vi er glade i Hamar, og savnet et serveringssted langs Mjøsa. Sammen med utleieselskapet My Lift utviklet vi et konsept med barer laget av kontainere, forteller Bjørkheim.

Barkonseptet, som kan servere opptil 250 gjester, er flyttbart, og i 2020 hadde baren tilholdssted på Skibladnerbrygga. Brygga Bar utvidet med matservering i fjor og hadde en foodtruck utplassert hele sommeren.

– Brygga Bar er en enkel og fleksibel løsning med lav risiko. Vi har gått på en smell et par ganger før, så vi er fornuftige. Baren har hatt en kjempesuksess hvertår, til tross for korona og strenge hygienetiltak. Det har vært en skikkelig opptur for oss, sier Bjørkheim.


CHARTERBÅT PÅ MJØSA
Da sommeren 2020 ble preget av pandemien og førte til norgesferie for de aller fleste, så Espen Bjørkheim behovet mange hadde for å kunne ferdes på tvers i regionen og være turist i eget land. Han hadde allerede båter på Mjøsa som fraktet gjester til show på andre siden av vannet, men nå ønsket han å tilby chartertrafikk til besøkende som ønsket en båttur på sjøen, samtidig som de ble fraktet til en ny destinasjon langs Mjøsa.

– Jeg ville lage et tilbud som kostet lite, slik at flest mulig benyttet seg av det. Det førte til at vi hadde mye å gjøre hele sommeren. Vi kjørte til sammen 4000 blide folk på Mjøsa, og fraktet nesten 400 sykler om bord, forteller Bjørkheim, som håper årets sommer blir like god som i fjor.

– Forhåpentligvis har vi klart å vise mange hvor fint det går an å feriere her i Norge, slik at de innser at det landet vi bor i er et perfekt ferieland. Jeg tror mange har fått en aha-opplevelse av hvor ålreit det har vært å være hjemme og ta kortere turer hit og dit, sier han.

Nå jobber gründeren sammen med Hamar kommune med en ny strandsoneplan. Han forteller at det er mange gode krefter som jobber sammen for å skape et enda bedre sommertilbud i Hamar.

− Det blir brygga bar i år også. Det er en prosess i kommunen i år, så plassering av baren er ikke fastsatt. Vi jobber med prosjektering for at Brygga Bar skal få et løft og bli enda bedre for publikum. Noen nyheter er klare, men de vil jeg ikke avsløre nå, sier han hemmelighetsfullt.

TEKST: TANJA HAUGE REINE OG TORE KRISTENSEN
FOTO: FREDERIK GARSHOL