31. januar 2022

18:00

Digitalt

31 januar, 2022

18.00 – 19.30

Direktesendt,
krever påmelding

Gratis

Hamarregionen reiseliv og utvikling inviterer politikere fra Stortinget, Fylkestinget og kommunene til å drøfte mulighetene som et logistikksenter i Stange vil ha for næringsutviklingen i regionen og Innlandet. Det blir også et innlegg fra samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Møtet blir direktesendt fra Hamar.

Innledning ved Bjarne H. Christiansen, ordfører i Stange. Du vil møte stortingspolitikere, fylkeskommunen og flere spennende aktører og innledere:

Programleder: Erik Wold. Kjent fra bl.a. Dagsnytt og Dagsnytt 18, samt for å ha ledet flere profilerte program som Standpunkt og RedaksjonEn for å nevne noen.

Innledere: Jan Christian Vestre, Næringsminister. Jon Ivar Nygård, Samferdselsminister. Nils Kristen Sandtrøen, Stortingspolitiker og medlem av transportkomiteen. Rune Bergsodden, daglig leder i GHG Eiendom. Steinar Lyseng, marked- og innovasjonsleder i VYRK. Gaute Nøkleholm, almenningsbestyrer i Romedal og Stange almenning. John Arne Ulvan, adm.dir. i Mantena. Geir Berg, seniorprosjektleder i Rambøll. Sjur Strand, nestleder av utvalg for samferdsel i Innlandet fylkeskommune og Erik Habberstad, næringssjef i Stange kommune.

Sammen med næringsaktør er det laget en kort promofilm.

Unikt startpunkt

Hamarregionen har attraktive næringstomter i et av Norges største knutepunkter for frakt på vei øst – vest og nord – sør med tilknyttet jernbaneterminal. Se vår oversikt HER.

Realisering av Sørli har stor betydning for hele regionen, inklusiv mulig batterifabrikk tilknyttet Heggvin.

– Flerbruksterminal på Sørli bidrar både til godsoverføring fra veg og et unikt startpunkt for eksportrettet høyteknologisk bioøkonomi.

– Sørli er samtidig omkranset av store arealer avsatt til industriformål, midt i sentrum av bioøkonomiens råvare- bank. Regionen har tung industriell kompetanse og er hovedsete for verdensledende biologiske utviklingsmiljøer

– Forbi Sørli i Stange kommune kjører det 3000 lastebiler daglig, noe som er 400 flere enn over Svinesund

Hamarregionen har ATTRAKTIVE NÆRINGSOMRÅDER I SENTRALT KNUTEPUNKT

Ønsker du fremtidsrettet og variert næringsliv, med bred og god kompetanse? Dette i en attraktiv region i vekst, med gode muligheter for et godt liv, med mangfoldige bokvaliteter, gode skoler, bredt kultur og idrettstilbud og kort vei til det meste?