Kategorier
Aktuelt Gründer Hamarregionen24

Suksess for PARK i Hamar

Et år etter åpningen har gründer- og næringslivshuset PARK etablert seg som en viktig arena for næringsutveksling og kompetanse i Innlandet.

– Det kuleste er det som skapes på tvers. Vi får til både de formelle og uformelle møteplassene, og har lykkes med en dynamisk klynge, forteller Eli Arnkværn Bryhni, daglig leder i Hamarregionen Utvikling. Ett år etter åpningen av PARK ser hun tilbake på et hektisk, men vellykket år.
– Før ettårsdagen snakker vi om hvordan vi skal utvide, og det er jo ganske fantastisk, sier Bryhni.
DELING PÅ TVERS
PARK huser i dag 41 bedrifter, samt Norges eneste VR-studie og showroom innen VR og AE. Hamarregionen Utvikling fungerer som katalysator og fasilitator, og går aktivt inn og kobler ulike aktører sammen for å fremme samarbeid og merverdi. Flere ganger i året arrangerer de blant annet speeddating med aktørene på PARK, der bedriftene får åtte minutter hver til å presentere ideene sine for hverandre.
– Etterpå kan de andre stille spørsmål og komme med tilbakemeldinger. Det er et lavterskelarrangement, som mange setter pris på, forteller Eli Arnkværn Bryhni.

GRÜNDERE: Her er VR-klyngen VRINN, Hamar Gamecollective, som er Norges ledende spillklynge, stort
gründermiljø, Mocapog andre aktører og bedrifter.

INNOVASJON OG TEKNOLOGI
– Vi har posisjonert oss innen teknologi, spesielt innen VR, AR og spill. Det er et område der vi forventer stor vekst, og som vil forandre mange forretningsområder fremover, sier Berte Sollerud Helgestad, forretningsutvikler i Hamarregionen Utvikling. Hun forteller at tolv av studentene som fullførte VR-studiet i fjor, gikk rett over i fast stilling hos VR-bedriften EON Reality Norway, som også holder til i PARK.
– Om fem til ti år tror jeg regionen vår er anerkjent for teknologi for livslang læring. Jeg håper PARK har tre hus her i Hamar, og at vi fortsatt tilbyr aktiviteter, tilbud og kompetanseløft som favner både store og små bedrifter og gründere, sier Helgestad.
VELLYKKET KOMPETANSEUTVEKSLING
– I PARK treffer du både likesinnede og supplerende bedrifter, og det gjør at du kan ha en interaksjon og en utveksling av kompetanse, tanker og ideer, sier Tor Arne Myhre. Han er daglig leder i gründerbedriften Paratum Consulting, som flyttet inn på PARK i juni i fjor. Bedriftens kjernevirksomhet er rådgivning innen virksomhetsstyring, med fokus på risiko, personvern og IT-sikkerhet. Selskapet har enerett i Norden på noen av markedets fremste verktøy for anti-hvitvasking og forvaltning av personvernopplysninger, og er eneste norske forhandler av den prisbelønte sikkerhetsplattformen til Jazz Networks.
– Når man starter en liten virksomhet, så er det mange små ting som må fikses, og da er det veldig nyttig å sitte vegg i vegg med andre foretak. Kanskje kan nabobedriften hjelpe oss med vår hjemmeside, mens vi kan bistå dem med noe annet, sier Myhre. Paratum Consulting, som i dag består av tre ansatte, har vokst med PARK og har fulgt med på at huset har fylt seg opp med små og store aktører.
– Vi lærer av de som sitter rundt oss hele tiden. Ikke minst er vi en del av en helhet, med tilgang til møterom, kantine og kaffemaskin, og det er veldig trivelig.
ENGLISH SUMMARY
SUCCESS FOR PARK IN HAMAR
One year after opening, PARK – a centre for business and entrepreneurship – has established itself as an important arena for sharing business knowledge and expertise in inland Norway. PARK is currently home to 38 businessesas well as Norway’s only VR study programme. Further expansion is planned.
Les flere saker fra Hamarregionen24