Kategorier
Aktuelt

Tankevekkende fra Sarepta

Sarepta Studio på Hamar produserer VR-opplevelser, apper og ikke minst tankevekkende dataspill i en særegen stil. Nå lager selskapet et spill om «tyskerbarna».

Tekst Per-Jan Brekke. Foto: Frank Holm
Sarepta var i oldtiden en fønikisk kystby i det som i dag er Libanon. Byen har gitt opphav til uttrykket Sareptas krukke som symboliserer noe som er utømmelig. Sarepta Studio på Hamar har da også vitterlig levd opp til sitt navn med et vell av nye prosjekter og kreative ideér innen alt fra VR, 2D- og 3D-visualiseringer til konseptutvikling, programmering og mye annet. I 2015 vant de sogar Director’s Choice-prisen på Casual Connect Indie Prize i Amsterdam for spillet Shadow Puppeteer.
OPPLEVELSESRIKT
– Vårt hovedfokus er å skape noe tankevekkende som har høy kvalitet. Det skal være opplevelsesrike spill og digitale medier brukeren ikke glemmer med det første, forklarer daglig leder Catharina Due Bøhler (31).
Catharina Due Bøhler startet selskapet sammen med en rekke andre studenter etter at hun hadde fullført spillstudiet ved Høgskolen i Hedmark. Sarepta var også med på å stifte Hamar Game Collective der kreative utviklere fra hele Norge møtes og samarbeider om en rekke prosjekter. Nå har selskapet 11 ansatte og leverer produkter til både det offentlige og private næringsliv. Nylig ansatte selskapet også en egen prosjektleder fra London.

DAGLIG LEDER: Vi ønsker å skape opplevelsesrike spill og digitale medier som brukeren ikke glemmer med det første, forklarer daglig leder i Sarepta Studio, Catharina Due Bøhler.

SPILL OM TYSKERBARNA
Bruksområdene for Sareptas produkter er like mangfoldige som de er utømmelige, og produktene er ikke alltid det man forventer skal komme fra spillindustrien. Selskapet har blant annet solgt VR-spill til Elgsenteret på Evenstad, og arbeider nå også med et dataspill om Peer Gynt. I tillegg har Sarepta fått utviklingsmidler fra Filminvest til å lage et spill om dypvannsdykking som er lagt opp slik Catharina Due Bøhler karakteriserer som en episodisk, psykologisk mysteriethriller.
– Vi er dessuten i full gang med et annet veldig spennende prosjekt, et historisk og særegent spill om de norske tyskerbarna og deres tragiske skjebne. Spillet heter «My Child Lebensborn», forteller Bøhler engasjert. Her skal spilleren ta vare på et tyskerbarn i etterkrigs-Norge som skal mates, stelles, lekes med og må beskyttes fra omverdenen. Spillet skal være ferdig i februar i år, og vil da bli lansert i kombinasjon med en undervisningspakke som kommer ut senere.
OPPMERKSOMHET I ASIA
– Det er et slags «Tamagotchi»-spill, der man skal ta vare på og ha omsorg for et tyskerbarn, og hjelpe det til å komme seg igjennom en vanskelig tid. Spillet har allerede fått stor oppmerksomhet, og da spesielt i Asia, forteller Sarepta-sjefen. Produsent Elin Festøy i Teknopilot mener dette viser at spillmediet kan brukes til langt mer enn underholdning . – Dette er en fin måte å få ungdom til lære om en veldig viktig, men litt bortgjemt, del av den norske historien, sier Festøy som opplyser at det samtidig også lages en featuredokumentar om temaet med tittelen «Wars Don’t End».

DYPDYKK: Sarepta Studo har nå fått støtte fra Filminvest til å utvikle et spill om dypvannsdykking.
Illustrasjon: Sarepta Studio

ENGLISH RESUME:
SAREPTA BRINGS DISTINCTIVE GAMING
Sarepta Studio in Hamar is developing a computer game about the German children after the war. Sarepta Studio is one of the companys in Hamar Game Collective. Sarepta Studio in Hamar has a spring of new projects and creative ideas in everything from VR, 2D and 3D visualisation to concept development, programming and much more.
The Hamar-based company produces VR experiences, apps and not least distinctive, thought-provoking computer games. In 2015, they even won the Director’s Choice Award at the Casual Connect Indie Prize in Amsterdam for the game Shadow Puppeteer. Now, Sarepta is busy developing a historic and distinctive game about the Norwegian children of Germans after the war and their tragic fate. The game is called «My Child Lebensborn».
The applications of Sarepta’s products are as diverse as they are inexhaustible, and the products are not always what you would expect from the gaming industry. The company has sold VR games to the Norwegian Moose Centre at Evenstad, and they are also working on a computer game about Peer Gynt. Sarepta has also been granted development funds from Filminvest to develop a game about deep diving, designed as an episodic, psychological mystery thriller.
Se flere saker fra næringsmagasinet på Hamarregionen24.no