Kategorier
Aktuelt Hamar

Hamar tredje beste kulturby

Hamar er kåret til lands tredje best beste kulturkommune i 2017, ifølge Norsk kulturindeks.
Ifølge kåringen som Telemarksforskning står bak, scorer Hamar i toppsjiktet når det kommer til bibliotek, konserter, antall kunstnere og frivillighet.
Hamar kommune dermed tredjeplassen bak Røros og Nord-Aurdal. På plassene bak Hamar følger Stavanger, Bø og Lillehammer (se grafikk til høyre).
Det er den store bredden av kulturtilbud som trekker Hamar helt opp på sølvplassen, hvor byens Kulturhus trolig spiller en svært viktig og samlende rolle. Kulturhuset stod ferdig i 2014 og har årlig over 500 000 besøkende.
Se oversikten og les mer om kåringen på Telemarksforskning.no.
Om Norsk kulturindeks
Norsk kulturindeks er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner utarbeidet av Telemarksforsking. Indeksen er basert på registerdata fra en rekke offentlige etater, interesseorganisasjoner og foreninger.
Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område. Indeksen er utviklet av Telemarksforsking i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommuner.
Opplev Hamarregionen!
I  Hamarregionen finner du både det urbane kafèlivet i byen, sommerens yrende båt- og badeliv på Mjøsa og markas rike friluftsmuligheter. Les mer om hvorfor du bør flytte hit på innflytterservice.no og se mer om hva regionen vår byr på i filmsnutten under eller på Youtube-kanalen vår:
 

Les også