Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Fornøyde ansatte gir resultater

De siste årene har BoligPartner vokst betraktelig og i dag er de en av Norges største boligbyggere. Selskapet har fortsatt offensive ambisjoner, med fremtidens kunder og de ansatte i fokus.

Foto/Illustrasjoner: BoligPartner, Tanja Hauge Reine
For 25 år siden gikk fem gründere sammen om å bygge opp en virksomhet i Hamarregionen med utgangspunkt i ferdighusbransjen. I dag er BoligPartner en stor nasjonal boligprodusent som bygger hus og hytter i hele Norge, og hovedkontoret ligger fortsatt i Hamar. – Jeg tør påstå at vi har Norges største og beste fagmiljø for trehusbebyggelse, sier Mari Skjærstad, administrerende direktør i BoligPartner. Da eierne og ledelsen for noen år tilbake besluttet at BoligPartner skulle vokse, satte de seg hårete mål og rigget for vekst. – Vi investerte for å bygge opp BoligPartner som en nasjonal merkevare. Målet var å bli en milliardbutikk på fire år, og det klarte vi, sier Skjærstad.
FREMTIDENS BOLIG
– Fra å ha hatt en strategi med sterkt fokus på vekst, har vi nå dreid oss mot en kundedrevet, lønnsom vekst. Dette betyr blant annet forsterket fokus på morgendagens kunder, trender og produkter. Smarte løsninger, teknologi og miljø vil bli stadigviktigere. Det gjelder å henge med på utviklingen. Som flere nå sier er det ikke lenger de store som spiser de små, men de raske som spiser de treige, sier Mari Skjærstad, og trekker frem et eksempel på et innovativt boligprosjekt BoligPartner nå ønsker å utvikle i Hamar. – Det vil være et spennende eksempel på fremtidens boliger og smarte hus der vi tenker miljø i alle ledd.

SATSER PÅ ARBEIDSMILJØ
BoligPartner har i dag over 230 ansatte som jobber på hovedkontoret og på de mange lokalkontorene. I tillegg sysselsetter de ytterligere 350 ansatte gjennom sitt omfattende forhandlernettverk. I fjor vokste BoligPartner alene med cirka 40 nye medarbeidere, 27 av disse på hovedkontoret på Hamar. – Vi har en kundedrevet vekststrategi og har som mål å drive med god produktutvikling, samtidig som vi skal score høyt på kundetilfredshet og arbeidsglede. Vi er nok Norges beste bedrift når det gjelder å feire, sier Mari Skjærstad.
– Vi har operasjonalisert strategien vår til begrepet POKAL, og spiller på dette i den strategiske kommunikasjonen. Vi setter oss
løpende pokalmål, og feirer når målet er nådd, sier Skjærstad. Innsatsen for å skape et godt arbeidsmiljø bærer frukter. BoligPartner har scoret høyt på tilfredshetsundersøkelser i flere år. For andre året på rad ble selskapet nå sertifisert som et «Great Place To Work». I tillegg kniver de om å bli en av landets fremste arbeidsplasser, når kåringen av dette finner sted i slutten av mars. – Dette er vi utrolig stolte av. Samtidig bruker vi tilfredshetsundersøkelsene aktivt for å utvikle oss ytterligere. Flinke folk vil arbeide sammen med andre flinke folk. Målet vårt er å bli en av landets tre beste arbeidsplasser innen 2019, sier Mari Skjærstad.
ENGLISH RESUME
Over a period of four years, BoligPartner has both doubled the company size and its turnover.
The company is currently one of Norway’s largest house builders and builds houses and cabins throughout Norway. BoligPartner is serious about the working environment and this is the second year in a row that it has been certified as a Great Place To Work company. It is currently competing to become one of Norway’s 10 best workplaces.
Se flere saker fra næringsmagasinet på Hamarregionen24.no
LES PDF-versjonen av næringsmagasinet Hamarregionen24