Kategorier
Aktuelt Gründer Hamar Hamarregionen24 Innflytter Jobb

Har suksess med nytt lokalkontor

Tom Theodorsen har på få år bygd opp Ateas Hamar-kontor, startet vinfestival og blitt Hamarpatriot.


– Det var i utgangspunktet kjærligheten som førte meg til Hamar, sier Tom Theodorsen, direktør for Atea Innlandet. Opprinnelig bodde han på Skedsmokorset og jobbet som salgssjef i Atea ved hovedkontoret i Oslo.
– Som Norges største IT-leverandør har Atea et mål om å være landsdekkende og vi så på Mjøsregionen som et interessant nedslagsfelt, sier han. I 2009 etablerte Theodorsen et lokalkontor på Hamar, og i begynnelsen var han kontorets eneste ansatte. I dag er de 23 ansatte og har en omsetning på 180 millioner.
– 75 % av omsetningen vår kommer fra det offentlige, og vi jobber med alt fra barns tilgang til digitale hjelpemidler i skolen og kurs og opplæring for lærere, til digitale skiltløsninger for Norsk Tipping. Akkurat nå skjer det enormt mye innen den digitale utviklingen, med velferdsteknologi i helse- og omsorgssektoren, smarte bygg og smarte byer, Internet of Things og ikke minst det nye direktivet som kommer i mai innenfor IT-sikkerhet, og alt dette engasjerer vi oss i, sier Tom Theodorsen. Han legger til at den største oppgaven Atea står overfor akkurat i disse dager er den nyervervede rammeavtalen med Hedmark og Oppland fylkeskommuner som skal smelte sammen til en fylkeskommune.
– To store og komplekse IT-løsninger skal bli til ett. Det er enormt givende å lede an i den digitale transformasjonen samfunnet vårt nå er midt oppe i.
 
CRUISEKONTROLL TIL OSLO
Tom Theodorsen besøker hovedkontoret i Oslo nesten ukentlig, og er glad for utbyggingen av E6 som nå er i full gang.
– Jeg følger med på veiarbeidet, og innen et par år nå så blir jo veiene enda bedre. Da er det bare å sette på cruisekontrollen og nyte turen inn til Oslo hele veien fra Hamar. Sitt store engasjement bruker Theodorsen også utenom arbeidstid. I fjor arrangerte han Hamar vinfestival for første gang, og festivalen trakk nærmere 500 besøkende.
– Vi bor jo midt i matfatet her i Innlandet, og det eneste som mangler da er et glass medgodt drikke til alle de fantastiske råvarene vi har tilgang til, sier Theodorsen, som også er aktiv i flere styrer og verv i regionen. – Jeg liker å skape og se muligheter, og her synes jeg Hamar har utrolig mye å by på både innen næringsliv, mat og kultur.
 
ENGLISH RESUME
ATEA
Atea is Norway’s largest IT supplier. In 2009, Tom Theodorsen, moved to Hamar and set up Atea Innlandet. The local office currently has 23 employees and a turnover of NOK 180 million. 75% of turnover is derived from the public sector.
The company provides a comprehensive offer of products and services. From children’s access to digital tools at schools, combined with courses and training for teachers, to digital signage solutions for the Norwegian state betting company, Norsk Tipping.
LES PDF-versjonen av næringsmagasinet Hamarregionen24