Kategorier
Aktuelt Hamar Hamarregionen24 Innflytter Stange

Møttes på midten

Hun er fra Nord-Norge og han fra Bergen. Sammen har de etablert seg i Ottestad i Stange og nå kan de aldri tenke seg å bo noe annet sted.

Foto: Frank Holm

 
 
 
 
 
– Vi har det vel egentlig som plommen i egget her i Hamar, sier Linn Lochert. Hun flyttet fra Nord-Norge i 1999 for å tilbringe tid med sin mormor som bodde i Hamar. Planen var aldri å bli boende. – Men så traff jeg jo mannen min og så kom det noen unger, og nå har vi ingen planer om å flytte på oss, sier Linn og smiler. Mannen, Ernst Lochert, er også innflytter og flyttet til Hamar fra Bergen på grunn av jobb i 1991. Sammen med dem i huset på Ottestad bor barna Maya (11) og Casper (13), og familiens to hunder, Chili og Yatzi. Ernst sin eldste sønn, Mads, studerer for tiden journalistikk i Kristiansand, og har midlertidig flyttet fra Hamar.
– Det er jo Hamar som er hjemme. Ungene snakker hedmarksdialekt, for det er jo her de er fra. Vi trives veldig godt alle sammen. Det er kort vei til både Oslo og Gardermoen og nærmiljøet er helt suverent for ungene å vokse opp i, sier Linn. – Ja, og så har Hamar fått eget kulturhus, og ikke minst er klimaet perfekt. Det er vinter når det skal være vinter og sommer når det skal være sommer, sier Ernst, og legger til at han på ingen måte savner klimaet i Bergen.

KORT VEI TIL DET MESTE
Med eng og åker som nærmeste nabo, og alpinbakke, langrennløyper og turterreng rett i nærheten, trenger ikke familien å reise langt for å være i aktivitet. – Det eneste vi ikke bruker er vel egentlig golfbanen, sier Ernst. Han har stort sett hjemmekontor, men de dagene han er på kontoret i Oslo tar han toget. – Det fungerer helt ypperlig å pendle til Oslo. Det er gode parkeringsmuligheter på stasjonen, og toget går ofte, sier Ernst.
– Da jeg kom hit første gang syntes jeg Hamar virket som en litt kjedelig by, men etterhvert oppdaget jeg at det var en perfekt by for en barnefamilie som oss. Myten om at hedmarkingene er vanskelige å komme innpå stemmer ikke. Vi har fått en kjempestor omgangskrets, både av innflyttere og lokale. Vi skal aldri flytte herfra, eller hva Maya og Casper? sier Linn. Maya bekrefter, mens Casper ikke er like overbevist. – Jeg har kanskje lyst til å studere i Bergen, og flytte på hybel med kompiser, sier Casper.
BRUKER NÆRMILJØET
Familien er i aktivitet også denne ettermiddagen. Casper er straks på vei til fotballtrening, Maya skal en kveldstur på snowboard i bakken og begge hundene virker klare for en tur ut. – Vi bruker nærmiljøet mye, og har vel stort sett maks et kvarter til det meste vi gjør, både jobb, tog og fritidsinteresser, sier Linn.
– Casper spiller fotball og konkurrerer i hundekjøring og Maya er med i en teatergruppe i Hamar og spiller fotball og håndball. – Og pappa spiller i rockeband, skyter Maya inn. Det bekreftes nikkende av resten av familien. Hver tirsdag er det bandøving med På Jørs, et lokalt band bestående av en gjeng fra Ottestad som spiller opp til fest på lokalet noen ganger i året. – Han får lov til å være rockestjerne en gang i uka, selv om de spiller sånn kjedelig voksenmusikk, sier Maya.
 

ENGLISH RESUME:
THE LOCHERT FAMILY
In the Lochert family, mum is from Northern Norway and dad is from Bergen. In the Lochert family, mum is from Northern Norway and dad is from Bergen.
They now live an active life with three children and two dogs in Hamar and appreciate the varied seasonal activities of the year. It’s just a short distance to work, the railway station and recreational activities and they could never dream of living anywhere else.
 
 
 
 
Se flere saker fra næringsmagasinet på Hamarregionen24.no