Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Jakter tek-kompetanse på The Gathering

I påsken hvert år fylles Vikingskipet med 6000 unge og voksne når datatreffet The Gathering går av stabelen i Hamar.

Simon Eriksen Valvik: Kommunikasjonsansvar ig i The Gathering.

Teknologifestivalen er blant verdens største i sitt slag, og har blitt en unik arena for bedrifter på leting etter teknologikompetanse.
– Den følelsen, når du som femtenåring reiser med vennegjengen til The Gathering for første gang, og skal overnatte, spille de spillene du vil og møte andre som er interessert i det samme som deg, den er helt fantastisk, sier Simon Eriksen Valvik, kommunikasjonsansvarlig i The Gathering, som i år arrangeres for 28. gang.

Datatreffet ble for første gang arrangert i 1992, som et smalt arrangement for de spesielt interesserte. I dag er The Gathering Norges største  teknologifestival, med flere tusen besøkende fordelt over fem dager i påsken.
– Det er ikke bare Hamar Olympiske Anlegg som ønsker oss tilbake til Vikingskipet hvert år, men også Hamar som by og region. Både lokalsamfunnet og bedriftene her er ivrige og kreative, og det gjør at både vi og deltagerne føler oss veldig hjemme når vi kommer. Vi pleier å si at vi samles på påskehytta vår. Vi er en stor familie som møtes og feirer påske på vår måte, og det har Hamar og næringslivet rundt blitt en del av, sier Valvik.

UNIK ARENA FOR REKRUTTERING
Gjennomsnittsalderen til deltakerne på The Gathering ligger i dag på rundt 20 år, men Simon Eriksen Valvik skulle gjerne sett at den var enda lavere.
– Vi må gjøre en jobb for å treffe de yngre generasjonene. Teknologien i dag skifter så utrolig fort, og kommunikasjonsformene de unge bruker blir raskt utdatert, så de er svært krevende å nå, sier Valvik.
Han tror denne utfordringen deles av mange i næringslivet, og at det er derfor flere bedrifter ønsker å være tilstede på The Gathering.
– De møter målgruppen her i Vikingskipet, og arrangerer konkurranser og ulike problemløsninger for å komme tett på deltagerne. Både for å få verdifull informasjon om denne aldersgruppen, som tross alt er godt representert på The Gathering, men også for å vise seg fram, og rekruttere unge teknologiinteresserte arbeidssøkere, sier Valvik, og viser til at både  Forsvaret, Santander, nLogic og andre store og små aktører har funnet ansatte til sine bedrifter på The Gathering de siste årene.
– Vi ønsker at dette skal være høydepunktet for digital kultur i Norge, og har gjerne med samarbeidspartnere som deler vår kjærlighet for datakultur og ungdom. Vi har også sett talentspeidere på The Gathering, som har følere ute og følger med på hvem som utmerker seg i ulike konkurranser. Men det aller viktigste for oss er at alle deltagerne koser seg. Dette er et kreativt fristed der alle innenfor den digitale kulturen kan møtes og slappe av, sier Simon Eriksen Valvik.
ENGLISH SUMMARY
HUNTING TECH SKILLS AT THE GATHERING
Every year during Easter, the Viking Ship Arena in Hamar hosts 6000 youngsters and adults attending the computer party “The Gathering”. This tech festival is one of the world’s largest of its kind, and has become a unique arena for companies looking for technology expertise.
Les flere saker fra Hamarregionen24