Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Leder an på befolknings- og næringsvekst

(Annonse) Hamar – et sentrum for teknologi, kreativitet, utdanning og handel. Hamar satser stort på byutvikling, boligbygging, næringsetablering og ny firefelts E6 gir kort reisevei fra Oslo og Gardermoen.

Hamar leder an i Norge både på befolknings- og næringsvekst, forteller næringssjef Svein Frydenlund. Veksten er spesielt stor innen IKT og kommunikasjon, og Frydenlund trekker frem det høye utdanningsnivået i Hamar: – Med en arbeidsstyrke der 40 prosent har høyere utdanning, er Hamar på nivå med universitetsbyene Trondheim, Bergen og Stavanger.
Gründervirksomhet
Nylig åpnet Park gründer- og næringshus; 6.000 m2 yngleplass for teknologi og innovasjon. Park er arbeidssted og møteplass for gründere, studenter og etablerte bedrifter fra hele Hamarregionen, og allerede er et trettitals bedrifter tilknyttet huset.

Bylab
Bylab Hamar er en annen nyetablering i Hamar. Bylab setter dialog og medvirkning i fokus, forteller Guro Vestvik. Hun er byutvikler i Hamar kommune. – I Bylab har vi utstillinger og informasjon om utviklingsprosjekter i Hamar, og vi holder møter og arrangementer om alle aspekter av byutvikling. Allerede etter 9 måneders drift har Bylab blitt en populær arena både for innbyggere og fagmiljløer innen byutvikling. Over 50 godt besøkte arrangementer på noen måneder forteller at folk virkelig engasjerer seg i alt som skjer i Hamar.
Ta kontakt
Både Park og Bylab holder åpent på dagtid, og vi ønsker velkommen til å bruke oss som inspirerende arbeidsplass eller en arena for nettverk og møter.
Hamar – et sentrum for teknologi, kreativitet, utdanning og handel.
Park gründer- og næringshus
Berte Helgestad, forretningsutvikler post@hamarregionen.net +47 468 88 000 www.parkhamar.no
Bylab
Guro Vestvik, byutvikler guro.vestvik@hamar.kommune.no +47 915 65 025 www.bylabhamar.no

Les flere saker fra Hamarregionen24
ANNONSE: Denne saken er betalt innhold fra magasinet Hamarregionen24