Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Sammen om å booste innovasjon!

EGGS Design og PARK gründer- og næringshus på Hamar slår kreftene sammen og blir samarbeidspartnere.

EGGS er et av landets ledende selskap innen design og innovasjon. Med midler fra Sparebankstiftelsen Hedmark skal samarbeidet lære bort design-tenkning til bedrifter i hele Hamarregionen.
– Design-tenkning er brukt i innovasjonsprosesser over hele verden. Vi ønsker å øke kompetansen og forståelsen hos samarbeidspartnere og bedrifter i vår region, sier Berte Helgestad, forretningsutvikler i PARK.
PARK åpnet dørene i mai 2018, og nå er 6000 m2 fylt av bedrifter/oppstartsselskap, fra VR og AR (virtuell og utvidet virkelighet) til spillutvikling, VR-skole, Høgskolen i Innlandet og et dedikert motion capture studio. Eli Bryhni er daglig leder og er godt fornøyd med veksten:
– Vi har høy sysselsettingsvekst, godt samarbeid og mange spennende gründere. Det er viktig at PARK er mer enn en møteplass; vi støtter aktivt opp under vekst og innovasjon i regionen.
Opplæring i design-tenkning skal bidra til å øke innovasjonsevne og er en del av vår strategi for innovasjon og nyskaping. Nikolaj Bebe, kursansvarlig fra EGGS Design, sier at innovasjon både er et tankesett og konkret arbeidsmåte – noe som deltakerne skal lære og utøve i praksis:
– Mange tenker på form og farge når de hører ordet design. Men design-tenkning er en arbeidsmetodikk, hvor man strukturert jobber med usikkerheten som ligger i innovasjonsprosesser. Det har et helt konkret sett med metoder som alle kan bruke til å tenke nytt, og som gjør at man kan realisere ting man tidligere bare har drømt om.
Men – presiserer han – innovasjon kommer ikke gratis, det krever øvelse og dedikasjon fra både medarbeidere og ledelse. Gjennom over 15 års fartstid innen psykologi, innovasjon og design, har han brukt metoden på nær sagt alle slags utfordringer; fra byutvikling og arkitektur til transport og finans. Mange av prosjektene har endt opp i nye produkter og tjenester, og  ikke minst nye måter for organisasjonen å tenke på.
Arbeidet starter med kurs for veiledere i næringsapparat og klyngene, før vi arrangerer en åpen workshop for bedrifter i regionen. Her vil de få en smakebit og informasjon om hvordan små og mellomstore bedrifter kan søke om å få delta på en designtenkningsprosess, der de løfter egne utfordringer over en periode med profesjonelle veiledere.
ENGLISH SUMMARY
TOGETHER IN BOOSTING INNOVATION
One of Norways leading companies within design and innovation, EGGS Design, has entered a partnership with PARK startup- and business center. The goal is to increase the innovative abilities for small and medium-sized businesses in the region, through training and real life cases using design thinking processes.
Les flere saker fra Hamarregionen24