Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Strøm av utmerkelser til Sarepta

Det begynner å bli trangt i premieskapet til Sarepta Studio og Catharina Bøhler – og nå banker hele verden på døren til spillbedriften!
De siste månedene har det haglet inn med utmerkelser og priser til bedriften og daglig leder Catharina Bøhler – den ene gjevere enn den andre. Sist i rekken var innlemmelse i «Women in Games Hall of Fame», som første kvinne i Norge:

– Det å få en utmerkelse som Women in Games Hall of Fame Award er veldig rørende, forteller Bøhler om hederen.
Bøhler og Sarepta Studio er kanskje mest kjent for spillet My Child Lebensborn, som ble utviklet sammen med Elin Festøy i Teknopilot. Spillet vant BAFTA-prisen i kategorien «Games Beyond Entertainment», og er den gjeveste utmerkelsen et spill kan få i verden i dag. Nå er spillet på full fart inn i den norske skolen, gjennom et pilotprosjekt som er en del av Den kulturelle skolesekken (DKS).
I kjølvannet av BAFTA-prisen har det dukket opp mange forespørsler, blant annet fra anerkjente TEDx Talks. I sommer holdt Catharina et innlegg på TEDx Mannheim, der hun snakket om å utvikle empati gjennom spill.
Bøhler er også styreleder for klyngen Hamar Game Collective, landets eneste rene klynge for spillutviklings-bedrifter. Gjennom sitt arbeid setter hun spillmiljøet i Hamarregionen. Innlandet og Norge på kartet, både nasjonalt og internasjonalt, og viser at spill kan brukes for å løfte frem krevende tema og påvirke holdninger.
– Målet vårt er å lage emosjonelt gripende og atmosfæriske spill som blir ved deg lenge etter at du har lagt fra deg spillkonsollen, sier Catharina.
Mens My Child Lebensborn selger titusenvis av eksemplarer i Kina, jobber selskapet med sitt neste spill «Thalassa». Det blir en undersjøisk fortelling om et mystisk skipsforlis, og menneskets psyke. Så gjenstår det å se om premieskapet må utvides ytterligere etter dette!
Få også med deg podkasten PARK-pod, som har en episode om bruk av spill og spillifisering i næringslivet, hvor du møter blant andre Sarepta Studio: http://bit.ly/PARKpodSpill.
 
 
Les flere saker fra Hamarregionen24