Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Tid for å ta en "kreaton" og øve kreativiteten?

Er du en av de som har sittet i møte og følt behov for noen kreative øvelser? Rett og slett hatt behov for å trene kreativitetsmuskelen til deg selv eller noen i ditt team?

Gjennom et nytt samarbeid på tvers av landegrensene og flere spillselskaper er det utviklet et nytt spill, Kreaton, som lanseres høsten 2019.
Interreg-prosjektet The hub of Entrepreneurship har gjennom samarbeid med Falun/Borlänge-regionen og Hamarregionen utviklet og testet ut ulike verktøy for å øke kreativitet inn i forretningsutvikling, etablerere og inn mot gründere.
– Et svært nyttig samarbeid med mye læring fra universitet og næringsliv i kreative Manchester, sier forretningsutvikler Berte Sollerud Helgestad. Som del av videreføringen ble det ønske om at Norges ledende spillklynge, Hamar Game Collective, skulle utvikle et spil som kunne brukes ved idemyldring, for å bli kjent og for å øke kreativiteten. Sammen hadde vi tro på mulighet for å lage en app som utvidet verktøykassa ytterligere.
Ut fra den felles utviklede verktøykassa ville vi sammen utvikle et spill som «booster kreativitet». Det ble Encircle Games, DeltaQuack AS og Reflux Interactive som har gjort selve spillutviklingen i tett samarbeid med Hamarregionen. Spillets navn ble «Kreaton» – med inspirasjon fra tema kreativitet og det å ta et lite maraton, sier daglig leder i Encircle Games Siw A. Hødnebø Espeland.
Tren selv – eller med andre!
For her kan du trene enten med deg selv eller flere kollegaer i samme rom eller i en annen verdensdel. Spillet lanseres både på engelsk, norsk og svensk.

En annen funksjon som ligger i spillet er at de tradisjonelle innspillene som ofte samles via gule lapper nå kan gjøres digitalt. Her samles ideer via appen og det lages en sky som direkte kan vises på en storskjerm og som kan ivaretas til senere.
Den foreløpige versjonen av spillet er gratis og «hostes» via Hamarregionen utvikling og reiseliv.
– Vi har stor tro på at kreativitet blir en avgjørende egenskap som det blir økt behov for i bred forstand. Vi opplever økende endringstakt. Å tenke utenfor boksen, skaffe god innsikt og lykkes med samarbeid på tvers gir styrket konkurransekraft, sier Eli Bryhni.
Bli med oss og test, kanskje dette kan bli neste Kahoot som også lykkes internasjonalt!
LAST NED gratis

 

 
 
 
 
Les flere saker fra Hamarregionen24