Kategorier
Aktuelt

VRINN skaper fremtidens læring

VRINN Immersive Learning Cluster jobber med å endre læring i bred forstand, gjennom å skape nye løsninger for læring, trening og kunnskapsoverføring ved bruk «omsluttende» teknologier som VR og AR (ofte omtalt som XR), spill og «spillifisering».
Kan du forestille deg en fremtid der mennesker over hele kloden, i alle aldre, kan lære, trene og tilegne seg kunnskap med like forutsetninger, med en læringseffekt som hittil har vært uoppnåelig? Det blir nå mulig takket være ny teknologi, og VRINN skal være en ledende klynge globalt på området.
Hvordan?
Ved å ta i bruk «omsluttende teknologier» som VR/AR/XR, «spillifisering» og spill, utvikler VRINN effektive og engasjerende løsninger for læring og trening i bred forstand. Klyngens aktiviteter spenner på tvers av en rekke sektorer, som utdanning, helse, industri, forsvar/beredskap, media/kommunikasjon og underholdning.
Gjennom å flytte informasjonsformidlingen ut fra flate skjermer og smart-telefoner, og ut i rommet rundt oss, åpnes helt nye muligheter for å skape «som å være der»-opplevelser, med helt nye læringseffekter.  «Verden vil tapetseres med data», heter det seg. Slik «omsluttende» teknologi anses for å være blant noe av det som endrer samfunnet vårt i størst grad i årene som kommer.

Verden vil tapetseres med data!

Enorm vekst
Det totale markedet for VR/AR/XR-løsninger dobler seg nå årlig på verdensbasis. VRINN skal være det mest anerkjente miljøet for kommersialisering av læring- og treningsløsninger ved bruk av XR, spillifisering og spillteknologi.

VRINN ønsker å være i tet på å kombinere og forene kultur og teknologi – og jobbe frem nye samarbeid og produkter i skjæringspunktet mellom kultur, spill og «tech».
Tross kort levealder har VRINN-klyngen allerede gjort seg kraftig bemerket i inn- og utland, og miljøet er gjentatte ganger omtalt som landets «VR-hovedstad», med stadige besøk fra nær og fjern.
Store ambisjoner 
Allerede er det siden oppstarten i 2017 skapt over 60 arbeidsplasser i innovasjonssystemet rundt VRINN, og målsetningen er å skape ytterligere 140 arbeidsplasser over de neste tre-fem årene. Det spås en vekst i omsetningen til leverandør-bedriftene i klyngen med tre-gangeren over de neste tre årene.
Vil du vite mer?
Ønsker din bedrift å utforske mulighetene for å lære, trene og overføre kunnskap på nye måter? Les mer på www.vrinn.no og ta gjerne kontakt med klyngeleder Håvard Røste, havard@vrinn.no og tlf. +47 99 60 36 11.
VRINN-klyngen administreres av Hamarregionen utvikling og reiseliv på vegne av klyngens medlemsbedrifter.
Les også:

(Toppfoto: Frederik Garshol)