Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Nytt matkvartal i Hamar

Til høsten åpner Matkvartalet Hamar med gründer og eiendomsforvalter Bobby Vold i spissen. Med seg på lagethar han Alex Cabiao, kjent fra Alex Sushi i Oslo, som åpner en eksklusiv sushirestaurant i den nye mathallen.

TEKST: TANJA HAUGE REINE
FOTO: FREDERIK GARSHOL

MED ALEX CABIAO I EKSKLUSIVT SUSHIKONSEPT

– Jeg ville ikke gjort dette for ti år siden, men nå tror jeg tiden er moden og Hamar er klar for et slikt konsept, sier Bobby Vold, leder av Vold Eiendommer AS. Til høsten åpner han Matkvartalet Hamar, som blir byens, og Innlandets, første mathall.
– Vi prøver å gjøre det skikkelig når vi først gjør det, for vi vil at folk skal komme hit og si «wow». Du finner garantert ikke lignende i mils omkrets, sier Vold.
FØLGER MAGEFØLELSEN
Bobby Vold har selv vokst opp i Hamar sentrum, og omtaler seg selv som ekte Hamarpatriot. Han startet sin første restaurant i 1990, og mener han derfor vet bedre enn mange andre hva som fungerer i byen.
– Har jeg en god magefølelse, så kjører jeg på, og som regel fungerer det veldig bra, sier Vold. Om få uker åpner dørene til hans ferskeste restaurant, il Teatro, et italiensk spisested med uteservering, og med det står hele Victoriakvartalet i Hamar ferdig.
– Her har vi samlet fire restauranter, et teater, et hotell, en nattklubb og Hamars fineste konsertarena, sier Vold, som selv hadde ideen til fornyingen av kvartalet.
LANDHANDEL OG STREETFOOD
Nå står realiseringen av Volds neste drøm for tur, et matkvartal i Hamar sentrum. Leietakere er funnet, og åpningen er planlagt utpå sensommeren.
– Vi i Hamar er så heldige at vi har Knutstad & Holen, en av Norges aller beste fiskehandlere, derfor lager vi rett og slett et matkvartal i forlengelsen av fiskebutikken. Vi får blant annet et fullverdig slakteri, kaffebar, landhandel og bakeri, i tillegg til åtte streetfood-kjøkken i bakgården. Tanken er at mye trekker mer, sier Vold.
– Her blir det libanesisk, kreolsk, thai, meksikansk, sushi og enda litt mer. Garantert noe for enhver, forteller Vold.
HIGH-END SUSHI
Den anerkjente sushikokken Alex Cabiao, som har vært kjøkkensjef på Alex Sushi og Omakase by Alex Cabiao i Oslo, skal være kjøkkensjef for sushisatsingen i Matkvartalet og Victoriakvartalet. Den mest eksklusive etableres i Matkvartalet, en Japansk «Omakase»-restaurant i luksusklassen, der menyen til enhver tid bestemmes av kokken.
– Her blir det kun ti plasser rundt sushidisken. Maten serveres i små munnfuller og kun det beste av det beste står på menyen, sier Vold, som forteller at han drives av å lage restauranter og samlingssteder der mennesker møtes.
– Jeg har interesse av å revitalisere småbyer, og vi er på god vei til å få til det i Hamar. Kjøpesenteret CC Hamar har trukket mange handlende til byen, og for at sentrum skal ta del i denne veksten, må vi skape attraksjoner, sier Vold, som blant annet ønsker at det nye matkvartalet treffer de yngre som flytter til Hamar.
– Det de finner i de større byene, finner de nå også her i Hamar, og det gjør byen attraktiv. Drømmen er jo yrende liv og aktivitet i sentrum.
English summary:

FOOD HALL OPENING IN HAMAR

This summer will see the opening of Matkvartalet Hamar, led by pioneer and property manager Bobby Vold. The new food hall will comprise a butcher’s shop, coffee bar, country store, and bakery. In addition, there will be eight street-food kitchens in the back yard.
– These will offer Lebanese, Creole, Thai, Mexican, sushi, and more. Guaranteed something for every taste, says Bobby Vold. Joining him is Alex Cabiao, known from Alex Sushi in Oslo, who is due to open an exclusive sushi restaurant in the new food hall. – I believe the time is right and Hamar is ready for this type of concept, says Vold.
Les mer om Matkvartalet Hamar
Les flere saker fra Hamarregionen24