Kategorier
Aktuelt Hamarregionen24

Bachelor i Spillteknologi og simulering i Hamar

– Bransjen trenger flere kvinner

Dette er et studium der du både lærer programmering og å skape interaktive løsninger som kan brukes innenfor mange fagområder. Spillskolen i Hamar ønsker flere kvinnelige studenter, fordi bransjen trenger dem, sier undervisningsleder Bård R. Gunnerud.

Spillskolen, som er en del av Høgskolen i Innlandet, har i dag rundt 300 studenter på sine tre studieretninger som inkluderer bachelorstudiet i Spillteknologi og simulering. Dette studiet er populært, men har en veldig lav andel kvinner. Bård Gunnerud ønsker at flere unge kvinner skal få øynene opp for mulighetene som ligger i faget.
– Flere kvinner vil styrke mangfoldet og åpne for kvinnelige perspektiver i bransjen.

I filmen møter du flere deltagere på Global Game Jam på Hamar. Her skal de i løpet av 48 timer lage spill innen for et gitt tema. Høgskolen i Innlandet tilbyr studier innen animasjon og spill.


TEKNISK OG KREATIVT
– Studentene lærer programmering, altså rammeverket for å kunne skape spill, apper eller andre former for digitale løsninger. Vi er samtidig veldig opptatt av brukeropplevelsen, at designet skal være enhetlig og at resultatet skal være pedagogisk og kunne kommunisere godt med brukeren. Underholdningsspill er et godt eksempel på dette, men spillteknologi kan altså brukes i mange andre sammenhenger, sier Bård Gunnerud.


Spillskolen tilbyr også et bachelor-program i Animasjon og digital kunst.
– Første og tredje året har vi prosjekter der studentene jobber på tvers av de to studieretningene. Det gir innsikt i ulik tilnærming til de samme oppgavene. For dem som studerer spillteknologi, gir de tverrfaglige prosjektene økt forståelse for blant annet design og brukeropplevelse.


ETTERSPURT
Undervisningslederen sier at skolens avgangselever er etterspurt både i offentlig sektor og det private næringslivet, og at studiet også legger et godt grunnlag for egen gründervirksomhet.
– Få øynene opp for denne studieretningen, jenter. Og send inn søknad før 15. april, oppfordrer Bård Gunnerud.

KAN SKAPE EGNE VERDENER

– Programmering er teknisk, forutsetter mattekunnskap og krever innsats å lære. Det er den verdt, for du lærer å skape egne verdener. Det er faktisk som å lære magi, og det fascinerer meg veldig, sier student Anette Rana.

Interesse for spill var en viktig motivasjon for å ta en bachelor i Spillteknologi og simulering. Også hun oppfordrer flere jenter til å søke.

– Hamar er dessuten Norges spillhovedstad, og studentmiljøet er åpent, hyggelig og kreativt, sier Anette Rana.