Kategorier
Aktuelt Gründer Hamar Innflytter Jobb Løten Prosjekter Stange VR

Takk for i år og god jul

Da er det igjen tid for en hilsen fra oss i Hamarregionen, med et lite tilbakeblikk på 2023.

I år fikk vi god tilflytting til Hamarregionen, og kunne ønske mange nye innbyggere velkommen. Vi laget nye innflytterpakker og hadde fire innflyttertreff der flere hundre ble ønsket velkommen til en region i vekst. Vi har også erfart at mer kan gjøres for å få yngre innflyttere til å trives hos oss, så her jobber vi med utvikling etter innsikt, gjennom prosjektet «Rom for flere». Vi testet ut PARK Intro, hvor personer fra andre land, med techbakgrunn, fikk være i PARK gratis, med ekstra oppfølging. Vi kan alle gjøre litt (mer).

2023 var et år der korona ble «normalisert», men året ble preget av krig, høye renter og krevende rammebetingelser for mange. Samtidig ble det også utrolig mange lysglimt gjennom året, spesielt med tanke på samarbeid. De siste årene har lært oss å jobbe under endrede rammevilkår. I vår region ble realiseringen av mange års arbeid for å øke attraktiviteten for grønt industriløft vesentlig.

Blant annet med Nord-Europas største datasenteretablering på Heggvin, med Green Mountain i spissen. Dette har allerede skapt mange arbeidsplasser, og ikke minst, bidratt til økt attraktivitet for regionen vår. Fremover blir det et stort fokus på å sikre tilgang på strøm og behov for økt kraftproduksjon samt nettutbygging. Gjennom prosjekter og aktiviteter lærer vi mye, og det gir en økt bevissthet om hva vi trenger fremover. Det jobbes godt med Sørli for å lykkes med flerbruksterminal, og Innlandsporten ble realisert som vesentlig bidragsyter for mer grønn landtransport.

Mange bedrifter går godt i Hamarregionen. Vi er umåtelig stolte av næringslivet vårt, med små og store bedrifter som hver dag evner å løfte seg.

I 2023 skapte vi mange gode møteplasser, med folk fra inn- og utland. Arena Innlandet viste betydningen av å koble fremtidige arbeidstakerne med behov i næringsliv og offentlig sektor. Vi ser også effekten av en satsning på teknologi de siste årene, der det skapes nye arbeidsplasser innen IT, spill, VR/AR og AI. Vi leder det nasjonale nettverk for VR, VRINN, og jobber stadig mer internasjonalt. Vårt arrangement, Nordisk VR forum, ble i år det største noensinne med nesten 600 deltagere fra ti land.

Vi ser effekten av å lære og trene med bruk av ny teknologi, i godt samarbeid med akademia. Mjøsregionen har økt samarbeidet med jevnlige koordineringer og politisk påvirkning. Vi samlet troppene gjennom blant annet stor deltagelse på Arendalsuka, med ti arrangementer. Sammen utviklet vi Mjøskonferansen til å bli kanskje det største arbeidsverkstedet for utvikling i Mjøsregionen. Å jobbe sammen gjør at vi kan ta posisjon og løse utfordringer bedre. Dette ble også en del av fylkets Innlandsportefølje, der våre satsinger med «Tech Valley» og hubene Sørli og Heggvin er prioritert.

Vi er glade for vårt gode kommunesamarbeid, og hva vi skaper av resultater sammen med base i Løten, Hamar og Stange. Et samarbeid på tvers av akademia, privat og offentlig sektor er viktig fremover. Vi må jobbe smart og bruke ressursene på best mulig måte. Vårt strategiske samarbeid med Mjøsregion og Osloregionen bærer også frukter. Vi må tørre å tenke stort og vi må sammen løse utfordringer vi står overfor.

Bilder, film og mer info finner du på Hamarregionens FB-side, Arena Innlandets FB-side, Nordic VR Forums FB-side samt Mjøskonferansens FB-side

Ta en titt på vår YouTube-kanal og oppsummeringen fra året som har gått.

Vi ønsker dere alle en strålende julefeiring og et godt og givende nytt år!

Sammen skaper vi muligheter 😊