Kategorier
Aktuelt Hamar

Hamar på handelstoppen

Hamar er blant de byene i landet hvor det legges igjen mest penger per innbygger innen varehandel.
Hamar posisjonerer seg dermed som handelssted, ifølge nye SSB-tall. På oversikten over varehandel pr innbygger plasserer Hamar seg på en femteplass, bak Tønsberg, Namsos, Ålesund og Haugesund.
Ifølge tallene ble det per innbygger i Hamar omsatt for 114 227 kroner innen varehandel i 2016. Dermed er Hamar den kommunen som økte tredje mest i landet i kroner pr innbygger, sammenlignet med 2015.
– Tallene understreker Hamars rolle som sentrum for handel med tilreisende fra hele regionen, sier Eli Bryhni, daglig leder i Hamarregionen Utvikling.
Hamar Sentrum er en av aktørene som fokuserer på varehandel i byen og jobber aktivt med å skape et levende sentrum med aktiviteter i byen.
– Vi opplever at det er mange som drar i samme retning! Samarbeidet mellom Sentrumsforeningen, gårdeiere og kommunen er godt, og arbeidet med ny kommuneplan og strategisk næringsplan legger spennende føringer for videreutviklingen av Hamar som handelssted, sier Anne Dobloug, sentrumskoordinator i Hamar.
Nylig ble kjøpesenteret CC Hamar kåret til «Årets kjøpesenter» i Norge. I Hamar finnes også kjøpesenteret Maxi, i tillegg til større kjedeaktører som XXL.
Se hele oversikten på kommuneprofilen.no.
Les også

(Foto: Hamar kommune / Ingse Kjernmoen)