Kategorier
Aktivt liv Aktuelt Bolig fritid Gründer Hamar Innflytter Jobb

10 gode grunner til å flytte til Hamarregionen 

1. Svært gode jobbmuligheter

Regionen byr på mange spennende jobbmuligheter innen ulike bransjer, noe som blant annet Robert Glad har opplevd. Hamarregionen byr på spennende jobber innen blant annet teknologi, helse, utdanning og kultur. På toppen av dette har regionen iverksatt et internasjonalt prosjekt med arbeidstittelen T10 som har som mål å skape 10.000 nye og grønne arbeidsplasser innen 2030.

2. Bredt kulturtilbud

Hamarregionen har et rikt kulturtilbud som består av både tradisjonelle og moderne innslag. Regionen byr på kulturarvsprosjekter som eksempelvis Munch i Løten, teaterforestillinger fra Riksteateret til et livlig restaurantliv, konserter, barer og restauranter. Hamar har de siste årene vært besøkt av store stjerner som Elton John og Foo Fighters, samt vært innspillingssted for en rekke større norske film og tv-produksjoner. Se kulturkalender for Hamar, Stange, Løten og Ringsaker her.

3.Fremtidsrettet kultur

Hamarregionen er kjent for sin dyrking av teknologi og arrangerer blant annet internasjonale eventer som Nordic VR Forum. Denne årlige begivenheten tiltrekker seg innovatører og entusiaster innen VR, AR og XR fra hele verden. Med over 60 høyt respekterte talere og 560 deltakere fra 20 ulike nasjoner, viser regionen sitt engasjement for fremtidens teknologi og innovasjon. Men Hamarregionen er mer enn bare VR. Hamar er faktisk kåret til en av Norges smarteste byer, og derfor har flere store teknologiselskaper som eksempelvis Tik Tok etablert seg i regionen.

4. Sterk befolkningsvekst

Befolkningsveksten i Hamarregionen er over landsgjennomsnittet, faktisk hele 1,4 prosent i 2022, noe som viser at stadig flere ser verdien av det regionen har å tilby. For eksempel, Iben er blant de 497 nye innbyggerne i Hamar i 2023. Hamar-regionen tiltrekker seg særlig mange unge mennesker, noe som bidrar til et dynamisk og levende miljø.

5. Naturskjønne omgivelser

Med sin naturskjønne beliggenhet ved Mjøsa, Norges største innsjø, tilbyr Hamarregionen fantastiske muligheter for friluftsliv og rekreasjon. Enten det er tur langs innsjøen, sykling i skogsområder eller avslappende stunder i parker, har regionen mye å tilby de som elsker naturen. Regionen har også et rikt dyreliv og flere vernede naturområder, som Domkirkeodden og Furuberget. I tillegg satser Hamarregionen på grønn mobilitet, med fokus på tilrettelegging for sykkel og gange, noe som gjør det enkelt å utforske naturen på en miljøvennlig måte.

6. Realiser boligdrømmen i vanskelige tider

Mer plass til en lavere kvadratmeterpris gir potensielt lavere boliglån og renteomkostninger og derfor også større økonomisk frihet. Mange drømmer om hus med hage og Hamarregionen tilbyr bomuligheter i alt fra rekkehus til villa eller småbruk, så er det opp til deg og din lommebok hvordan du velger. Les mer om hvorfor Rente valgte Hamar her og hva folk som er på boligjakt lurer på.

7. Fokus på kollektiv infrastruktur

Hamar-regionen har hatt fokus på å forbedre og totalrenovere E6 inntil Oslo, noe som gjøre kjøreveien dit og til Oslo Lufthavn rask og smidig. Banenor jobber parallelt med et infrastrukturprosjekt for dobbeltspor mellom Drammen og Lillehammer som vil øke hastigheten på togene og innfartstiden fra Hamar til under en klokketime. I dag tar turen til Gardermoen ca 40 minutter, mens turen til Oslo er på litt over en time. Dette gjør at Hamar-regionen er et flott sted å etablere seg for pendlere. Her finnes det mange muligheter til å leve ut boligdrømmen.

8. Muligheter for å starte egen bedrift og få næringsstøtte

Entreprenører og gründere i etablerings- eller utviklingsfasen kan søke om næringsstøtte fra kommunene, noe som gir gode muligheter for økonomisk vekst og utvikling. Flere ulike støtteordninger finnes, blant annet etableringsstipend, investeringstilskudd og kompetansehevingstilskudd.

9. Fokus på oppvekst og opplæring

I Hamarregionen er det godt å bo med barn. Her finnes noen av landets beste skoler og barnehager. Det er et rikt kultur- og fritidstilbud, i tillegg til at det  skjer morsomme aktiviteter gjennom året. Alt fra påskeeggjakt til skidager og turløyper. Det er et aktivt sted, med mange muligheter. Du kan finne mer informasjon hos hver enkelt kommune: Hamar, Stange eller Løten

10. Fokus på mat og råvarekvalitet

Hamarregionen har mye dyrkbar mark og stor satsing på råvarekvalitet. Her finner du kortreist melk, grønnsaker, korn og kjøtt året rundt. Griset Gård , Stange Gardsprodukter, Stanger gård, Mattisrud, bare for å nevne noen.  Det er også gode fiskemuligheter i både innsjøer og fjellvann i området, noe som totalt sett gjør regionen til en svært fruktbar og spiselig matdestinasjon.

Interessert i å vite mer? Da kan du få nyttig informasjon her .