Kategorier
Aktuelt Spill

Hamar Game Collective ut i verden

Hamar Game Collective har for lengst etablert seg som den ledende spillutviklings-klyngen i Norge. Nå står verden for tur!
For snart fem år siden gikk en samling nystartede spillselskaper sammen om et hårete mål: Gjør Hamar til Norges beste sted for spillutvikling!
Det målet ble nådd bare tre år senere. Nå er Hamar Game Collective (HGC) på full fart ut i verden, og godt i gang med ambisjonen om å bli det beste stedet å lage spill i Europa.
Omlag 40 personer fordelt på ni bedrifter er i dag en del av HGC. Spillkollektivet fikk nylig på plass en ny daglig leder, og hadde nylig besøk av rikskanalen i beste sendetid.
Se innslaget på NRK1 om fremtidens arbeidsplasser
Det er lenge siden dataspill-industrien vokste seg større enn filmindustrien. Industrien er fortsatt hurtig voksende – og i høyeste grad global. Spillselskapene i HGC arbeider med hele verden som marked, når nye spilltitler utvikles og lanseres.
Viktig mingling i London
Det betyr også tilstedeværelse på konferanser verden over, og nylig var flere representanter fra HGC og resten av spillindustrien i Norge tilstede på Pocket Gamer Connects (PGC) Awards i London. Her møttes flere tusen personer innen spillbransjen og det blant annet mulighet for samtaler med aktører som Google Play og App Store:

Representant fra Google Play på PGC i London

– Tilstedeværelsen vår i utlandet gagner oss veldig, og andre selskaper bør gjøre det samme, sier Catharina Bøhler, daglig leder i HGC-bedriften Sarepta Studio.
Sarepta var en av foregangsbedriftene bak HGC, og nå satser den uavhengige spillutvikleren stort mot det internasjonale forbrukermarkedet.
Stadig påfyll og interesse
Det rapporteres om stor interesse for å bli en del av spillkollektivet, og i snitt kommer det hvert år én ny bedrift til kollektivet som består av nyutdannede med bachelor i spillteknologi og simulering fra Høgskolen i Innlandet.
Høgskolen i Innlandet utdanner dyktige folk, og mange av dem får et forhold til HGC i løpet av studietiden. Utdanningen trekker studenter fra hele landet, og er en av grunnene til at HGC har klart å gjøre Hamar til et mekka for alle som er interessert i spill.
Våren 2018 flytter de kreative bedriftene i HGC inn i gründer- og innovasjonshuset PARK.
Hamar er også kjent for å huse spill- og teknologi- og spillmessen «The Gathering», som hver påske samler over 5000 personer i Vikingskipet. Temaet for 2018 er «Social Reality» og her møter du garantert medlemmer av HGC.
Les også